4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Minibüsçüler ek hat istemiyor

Erzincan Belediyesi'nin şehrin gelişme ve nüfusunun artmasını gözönünde bulundurarak talep ettiği şehiriçi taşıma hatlarına minibüsçülerden sert tepki geldi.

Erzincan Belediyesi'nin talebi üzerine İl trafik komisyonunun aralık ayı toplantısında görüşülen hatlara 70 adet ek yapılmasına yönelik maddede yönetmelik gereği Erzincan Belediyesin'in karar mercisi olduğu açıklanmıştı.

İl trafik komisyonunda bir tavsiye kararı alınarak Erzincan Belediyesi'nin talebi 180 tane olan şehiriçi yolcu taşıma hattına 70 adet ek yapılmasının gereksiz olduğu kararına varılmıştı.

Erzincan Belediyesi'nin şehrin gelişme ve şehir nüfusunun artması gözönünde bulundurularak talep ettiği şehir içi taşıma hatlarına minibüsçülerden sert tepki geldi.

Çalıştıkları duraklarında açıklamalarda bulunan minibüsçü esnafı Erzincan’da zaten minibüs fazlası bulunduğunu dile getirerek böyle bir uygulamanın yersiz ve zamansız olduğunu söylediler.

Erzincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon, Erzincan'daki minibüs sayısının fazla olduğunu dile getirerek, "Mevcut olan hatların durumunun incelendiğinde zaten bu kararın uygunsuzluğu ortaya çıkmaktadır” dedi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 09:55:38
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 12:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?