4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Munzur'un zirvesinde basın toplantısı

İstanbul Ticaret Odası'nın, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgeleri Turizm Odaklı Bölgesel Kalkınma Planı çerçevesinde oluşturulan Doğu Anadolu Bölgesi Sorunları ve Çözüm Önerileri Komisyonu üyesi AK Parti Erzincan Milletvekili Talip Kaban, 3250 metre rakımlı Munzur Dağları'nın zirvesinde basın toplantısı düzenledi.

Bölgenin kış turizmi potansiyeline dikkat çekmek amacıyla basın mensuplarıyla birlikte Munzur'un zirvesine çıkan AK Parti Erzincan Milletvekili Talip Kaban, "Bu yerler artık terörle anılmayacak" dedi.

Erzincan'ın kış turizmi projesinde doğru bir noktada olduğunu ifade eden Talip Kaban, "Bir kere, Erzincan varolan potansiyelini yanlış planlamamış. Yani zaman kaybetmemiş. İyi bir batılı düşünceyi satın almış. Bundan sonraki yol haritamızı iyi çizdiğimiz takdirde; o hayal gibi gördüğümüz kış turizmi merkezi olma projesinin gerçeğe dönüştüğünü göreceksiniz" diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin artık terörle anılmayacağını anlatan Talip Kaban, şunları söyledi:
"Buralar artık bölgemize, insanımıza, yöremize, ülkemize para kesen, insanımıza iş, aş olarak yansıyan, gelir getiren mekanlar, fiziki alanlar haline gelecek. Ben her zaman vurguluyorum, Erzincan, Munzur Dağları Kış Turizmi Projesi'yle Türkiye'nin İsviçre'si olacak."

Konuşmasının ardından Munzur'la ilgili bir de türkü söyleyen Talip Kaban, dönüş yolunda da bir dağın yamacındaki kar birikintisinin yanına gitti. Buradan aldığı karları basın mensuplarına atan Talip Kaban, "Görüyorsunuz, buralar Ekim ayından Mayıs ayının sonlarına kadar kar tutuyor" dedi.

İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası'nda 5 Eylül'de yapılacak kış turizmi konulu toplantıya, Erzincan adına katılacak olan AK Parti Milletvekili Talip Kaban'a ve basın mensuplarına Munzur gezisi sırasında uzun namlulu silah taşıyan Erzincan Belediyesi'nin 3 güvenlik görevlisi eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:27:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?