4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Odadan pazarlamacılara uyarı

Son günlerde iyice artış olduğu görülen kapıdan satışlar neticesinde mağdur duruma düşen bir çok vatandaşın mağduriyeti Erzincan Ticaret ve Sanayi il Müdürlüğünün yoğun çalışmaları neticesinde giderildi.

İstanbul’dan pazarlamacılar Erzincan’a gelerek kamyonetle tüketicilerin ürünleri geri alındı, senet ve sözleşmeleri teslim edildi, peşin ödenen paralar tüketicilere iade edildi.

Erzincan Ticaret ve Şube Müdürü Şemistan Erdoğan, son günlerde Erzincan’da sık sık yaşanan kapıdan satışlarda vatandaşların duyarlı olması gerektiğini açıkladı. Mağdur olan vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını belirten Erdoğan, sorumlular hakkında yasal işlem yapılması için elinden gelen mücadeleyi vereceğini söyledi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Pazarlamacılar tarafından tüketicilere özellikle; 'şanslı bir tüketicisiniz', 'hediye kazandınız', 'bu ürünü aldığınız takdirde hediyeniz gönderilecektir'  v.s. çeşitli vaatlerle satış yapmaktadırlar. Pazarlamacıların satış yapmalarını engellememiz söz konusu değil.

ilimiz esnafında tencere, tava, firütöz, halı yıkama, ütü v.s pazarlamacılardaki fiyatlardan daha ucuzdur. Pazarlamacılardan ürün almayınız, her hangi bir nedenle ürün almış iseniz, pazarlamacılardan mal alırken fiyat araştırmasını iyi yapınız, pazarlamacılardan ürün alırken satış sözleşmesini mutlaka bir suretini alınız, satış sözleşme tarihini kendi el yazınız ile yazınız, senet imzalarken mutlaka para miktarını yazı ile yazınız.

Pazarlamacıların hediye vaatlerine kanmayınız, pazarlamacılardan ürün aldığınızda teslim almış olduğunuz ürünü satış sözleşmesindeki 7 (yedi) gün içinde satıştan vazgeçme hakkınızın olduğunu biliniz, satıştan vazgeçme hakkınızın noter aracılığı ile veya müdürlüğümüzce hazırlananmış bulunan satıştan cayma hakkını içeren itiraz dilekçesini ptt kanalı ile iadeli taahhütlü mektupla satıcıya gönderiniz, bu tür sorunlarınızda sanayi ve ticaret il müdürlüğümüze bizzat başvurunuz veya alo 175 tüketici hattından bilgi alınız.”

Erdoğan, "Erzincan’da bir-iki firmanın kapıdan satış yaptığını ve her geçen gün mağdur olan vatandaş sayısının arttığını ve vatandaşlardan yoğun şikayetler almaya başladıklarını belirten Erdoğan, “Bizim yaptığımız tüm uyarı mesajlarına rağmen konu hakkında bilgi sahibi olmayan vatandaşlarımızın olduğunu gelen şikayetler neticesinde anlamış bulunmaktayız. Kapıdan satışta satıcılar bizzat tüketicinin evine iş yerine girerek yapmaktadır. Şu ana kadar bize müracaat eden vatandaşlarımızda gördüğümüz kendileri bir kağıda imza atmışlar ama neye imza atmışlar bilmiyorlar.

Bu nedenle tüketicilerimiz bir kağıda bir evraka imza atarken mutlaka bir nüshasını kendileri almalı ve saklamalıdırlar. görüyoruz ki vatandaşlarımı bu konuya oldukça duyarsızlar, aldıkları ürün karşılığı bir evrak almıyorlar ve ödemelerini dahi nereye yapacaklarını bilmiyorlar. Biz Erzincan sanayi ve ticaret müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini sona erdirmek için bu tür firmalar ile sonuna kadar uğraşıp vatandaşın hakkını alacağız. konu ile ilgili genel müdürlüğümüze resmi yazı ile bu tür firmaların durumunu bildirdik ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedik” dedi.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 11:19:11
Güncelleme :19 Aralık 2005 Pazartesi 12:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?