4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Odalarda seçim heyecanı

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği oda seçimleri büyük bir hızla devam ederken, yapılan 13 oda seçiminde 8 oda başkanı güven tazeledi 5 oda başkanı ise değişti.

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununda yapılan değişiklik ile daha önceden ocak, şubat ve mart aylarında yapılan oda seçimleri ekim ve kasım aylarında yapılıyor. Ekim ayında başlayan seçimler kasım ayının sonunda bitecek. Erzincan genelinde 22 odası bulunan Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliğinde bugüne kadar, merkezde 9 ilçelerde ise 4 olmak üzere toplam 13 seçim gerçekleştirdi.

Merkezde yapılan 9 oda seçiminin 4’ünde eski başkanlar güven tazelerken 5 oda seçiminde yeni başkan seçildi. İlçelerde yapılan 4 oda seçiminden ise tamamında eski başkanlar güven tazeledi. Erzincan esnaf ve Sanatkarlar birliği odası seçimleri sonuçlarına göre oda başkanlığına seçilen başkanlar ise şöyle;

Demirciler Odası Başkanı Necmettin Ünal Güven tazeledi. Elektrikçiler Odası Sadettin Köroğlu güven tazeledi. Oto Tamirciler Odası Mustafa Aras’ın yerine eski yönetimde başkan yardımcısı olan Ferhat Arabacı seçildi.

Kahveciler Odası Başkanı Sabahatin Türkoğlu yerine Ali Babacan seçildi. Berberler Odası Hakan Sudaş Güven tazeledi. Bakkallar odası başkanlığına Ufuk Cantosun yerine Cemalettin Şimşek seçildi.

Lokantacılar Odası başkanlığına Şahin Varış’ın yerine Ahmet Özkaya seçildi. Kasaplar Odası başkanlığına Necmettin Albayrak yerine Bedir Akar seçildi. Atarabacılar Odası Başkanı Cevdet Karaduman güven tazeledi.

Mercan Esnaf Odaları başkanı Nurettin Küçük, Çayırlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ebubekir Ezgi, Üzümlü Esnaf Sanatkarlar ve Şöförler Odası Başkanı M. İhsan Yeşilbaş ve Tercan Esnaf Odaları Başkanı Nizamettin Çakar güven tazeledi.

Kasım ayı sonunda bitirilmesi hedeflenen oda seçimlerinin ardından aralık ayı içerisinde birlik seçimi yapılacak. Seçimlerin oldukça iyi ve huzur içerisinde geçtiğini ifade eden Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Necmettin Ünal, seçilen başkanların üyeleri için ellerinden gelen en iyi çalışmayı yapmaya gayret edeceğini söyledi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 10:13:38
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 14:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?