4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Özel idare hisselerini elden çıkarıyor

Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Rıdvan Aydemir, İl Özel İdaresi'nin ortağı olduğu şirket ve işletmelerin en kısa zamanda elden çıkartılacağını belirterek, özel idare kaynaklarını hizmet bekleyen köylerin altyapısını oluşturan kanalizasyon, yol, içme ve arazi sulama gibi yatırımlara yönlendirerek daha fazla önem verileceğini söyledi.

Geçmiş yıllarda İl Özel İdaresi'nin bölge ekonomisine katkı sağlamak ve yatırımları teşvik etmek amacıyla ortak olduğu şirketlerin özel idareye katkısından çok zararı olduğunu ifade eden Aydemir, "İl Özel İdare kaynaklarını bizlerden hizmet bekleyen köylerimizin altyapısına, kanalizasyon, yol, içme ve sulama suyu gibi yatırımlara yönlendirip bu işe daha fazla önem vereceğiz. Herkesin bildiği gibi İl Özel İdare Müdürlüğü merkezde ve iki ilçemizde ekonomiye katkı sağlamak amacıyla şirketlere ortak oldu. Bunların başında Doğusan Mermer Fabrikası,Yıldırım Akbulut Kayak tesisi, Büyük Erzincan Oteli, Refahiye ilçemizdeki özel sektöre ait kablo fabrikası ile Kemaliye ilçemizde 1980 yılında kurulan özel sektöre ait ilk özel çuval fabrikası olan Kemaliye Tekstil Çuval Fabrikası gibi yatırımlar gelmektedir. Geriye dönüp baktığımızda iyi niyetle yapılan bu yatırımlar özel idareye yük olmuş ve kar yerine zarar etmiş, hisseleri ise hep aşağıya düşmüştür. Meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda yatırım programına alınan köylerimize hizmet götürmenin çalışması içindeyiz" dedi.

Bugün hükümetin kar eden kuruluşları bile özelleştirerek elden çıkarttığını söyleyen Aydemir, "Devletin elindeki kuruluşlar, özel sektöre devredildikten sonra kar etmeye başladı. Özel idarenin yatırım yapmasına karşı değilim. Ama günümüz şartlarında öncelikli olan konulara daha fazla önem vereceğiz. Eğer ayakları yere sağlam basan, ekonomi ve istihdam yönünden iyi projeler önümüze gelir, meclisin onayından da geçerse; o zaman İl Özel İdaresi olarak katkıda bulunuruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 13:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?