4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Pancar üreticisi tarla ile fabrika arasında sıkıştı

Erzincanlı pancar üreticisi tarlasından söktüğü pancarı fabrikaya verebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

Bir traktör pancarı fabrikaya verebilmek için kuyrukta bekleyen üreticiler, traktörlerinin ağır yük altında kalarak yıprandığını söyleyerek, tarlalarında yapmaları gereken çok iş olduğunu ama bir türlü pancar kuyruğundan çıkamadıklarını ifade ettiler.

Tarlasına ektiği uzun uğraşlar vererek yetiştirdiği pancarı tarlasından söken çiftçiler fabrika önünde uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyor.

Ürettiği pancarı kampanya bitmeden fabrikaya vermek isteyen pancar üreticileri tarla ile fabrika arasına sıkışmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeniyle bir süre ürettiği pancarını tarlasından çıkartamayan pancar üreticileri şu günlerde oldukça dertli.

Havların son günlerde iyi gitmesi ile tekrar tarlasındaki ürünü teslim etmek için kollarını sıvayan çiftçiler şeker fabrikası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Yağmurlar nedeniyle kaybettikleri zamanı telafi etmeye çalışan pancar üreticileri Erzincan Şeker Fabrikasının kapasitesinin çok düşük olmasından şikayetçi olarak, kendilerinin saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıklarını söylüyorlar.

Şeker Fabrikasının önünden başlayan kuyruk şu günlerde çevre yoluna kadar uzadı.

Şeker fabrikası önünde ürettiği pancarı fabrikaya vermek için bekleyen pancar üreticileri, bir gün içerisinde yalnızca bir motor pancarı fabrikaya teslim edebildiklerini ifade ederek, “Bizim traktörlerimiz bir gün süresince burada kalıyor. Bunun bizlere olumsuz etkileri olmakta. Bir yandan traktörlerimiz üzerinde uzun süre yük olduğu için araçlarımız yıpranıyor çeşitli arızalar veriyor, bir taraftan da bir gün burada kalan traktörlerimiz ile diğer işlerimizi halledemiyoruz. Tarlalarımız sürülecek ama traktörlerimizin üstü yük dolu olduğu için bu işimizi yapamıyoruz. Biz çiftçiyiz bizim her işimiz traktör ile oluyor. Şimdi tohum ekme zamanı bizim traktörlerimizin bir çok işi var zaten bu yıl yağışlar erken geldi. yağmur daha yağarsa biz ürettiğimiz pancarı tarladan nasıl çıkarırız. Bu noktada yetkililerin çıkıp bizim mağduriyetimizi gidermesi gerekmekte. Bir sistem kursunlar çiftçileri sıra ile çağırsınlar böylelikle uzun kuyruklar olmaz kimse de mağdur olmaz” diye açıklamada bulunan pancar üreticileri kendilerine yardım edilmesini istediler.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 09:26:14
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?