4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

SSK’da amaç Erzincan modeli

Erzincan Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından bir gün içerisinde yapılan emekli aylığına bağlanma işlemi, diğer illerde de uygulanacak. Konu ile ilgili Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen bir genelge, ile kurumda uzayıp giden emekli aylığı işlemi kuyruklarının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Erzincan Sosyal Sigortalar Kurumu Müdürü M. Uğur Kaya, müdürlüklerine girişi yapılan evrakların o gün içerisinde gereken işlemlerden geçirildikten sonra ilgili kuruma gönderildiğini belirterek, "Yeni yayınlanan genelge ile bizde bir günde yaptığımız emekli maaşını bağlama işini bir saate indirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz şeklinde açıklamada bulundu.

Sosyal Sigortalar Kurumu Erzincan İl Müdürlüğü'nde, diğer illere nazaran emekli maaşına bağlanmada bir bekleme yaşanmadığına dikkat çeken Kaya, genelgenin yayınlamasının diğer illerde beklemelerin fazla olmasından kaynaklandığını söyledi.

Vatandaşların, Türkiye genelinde, yazışmaların oldukça ağır işleyişinden şikayetçi olmasına karşılık, Erzincan Sosyal Sigortalar Kurumu'nun bunun tersine bir gün içerisinde gerekli işlemleri gerçekleştirdiğini hatırlatan Kaya, bu genelge ile, diğer illerin de Erzincan gibi hızlı bir yapıya kavuşacağını belirtti. 

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 09:14:26
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 14:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİS SAĞLAM IP: 212.175.18.xxx Tarih : 5.06.2008 20:05:09

23 05 2008 tarihinde kadıköy ssk dan erzincan ssk ya bir evrak gönderildi evrağımı hemen ssk sitesinde gördüm,evraklarımı ssk ya teslim ettiğim tarihten iki ay gecmesine rağmen evraklarımı verdiğim kadıköy ssk da böyle bir uygulama görmedim.yapmış olduğunuz çalışmaların devamını diler saygılarımı sunarım.