4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Tarımın sorunları masaya yatırıldı

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından 2 ayda bir düzenli olarak yapılan Bilgi Alışverişi toplantısı Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Tarım İl Müdürlüğü Bahçe Kültürleri Araştırma Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tarım İl Müdür Yardımcısı Avni Aydın, şube müdürleri, ilçe müdürleri, tarım danışmanları ve ilgili teknik personel katıldı.

Toplantıda, Erzincan'da sona eren 2005 yılı tarım sezonunun değerlendirilmesi yapılarak, karşılaşılan sıkıntılar ele alındı ve tarımla ilgili değişik konular gözden geçirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, geçen hafta Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker başkanlığında Antalya'da düzenlenen il müdürleri toplantısı hakkında bilgi verdi. Şahin, kurum personeline seslendiği konuşmasında şöyle dedi:

"2005 yılı tarım sezonunu geride bıraktık. İmkanlarımız ölçüsünde halkımıza hizmet vermeye çalıştık. Artık kış sezonuna girdik. Önümüzdeki 3-4 aylık kış sezonu boyunca çalışmalarımızın şeklini değiştireceğiz. Tarım açısından iklim şartları bu dönemi ölü sezon olarak karşımıza çıkarıyor. Sizlerden, 2005 yılı tarım sezonunun bir muhasebesini yapmanızı istiyorum. Bu dönemde karşılaştığımız sorunlar nelerdi, bunlar için ne yapılabilir sorularına burada cevap arayacağız."

Kış döneminde özellikle eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydeden Abdulbaki Şahin, "Bu dönemde kahvelerde, köy odalarında ve evlerde çiftçimizle tek tek görüşmeler yaparak onların dertlerini yerlerinde tespit edip, sorunları birlikte aşacağız. 2006 yılı tarım sezonunda gerçekleştirebileceğimiz projeler hazırlayıp, bu projeleri Erzincan çiftçisinin kalkınması için hayata geçireceğiz" dedi.

Şahin, Erzincan için stratejik önemi olan ve bölgeye katma değer sağlayacak 5 tarım ürünüyle ilgili hazırlanan raporu bakanlığa sunduklarını hatırlatarak, "Bu ürünler elma, tulum peyniri, bal, kuru fasulye ve cimin üzümüdür. Özellikle ilçelerdeki durumu da göz önünde tutarak bu ürünlerle ilgili yeni projeler hazırlayacağız" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Destekleme Şube Müdürü Hüseyin Ekinci, "Mahsul Fiyatına Tohumluk Projesi ve Kooperatifler", Proje ve İstatistik Şube Müdürü Bayram Akkuş "Statip, Suni Tohumlama, Desteklemeler ve Yem bitkileri", Kontrol Şube Müdürü Özcan Tekin, "5179 Sayılı Gıda Kanunu Kapsamında İlçelerde Faaliyet Gösteren Fırın, Market, Mezbaha, Yem Satış Noktaları", Bitki Koruma Şube Müdürü Murat Sayan, "Zirai Mücadele", İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Bülent Akçay ise "Ödenekler ve Araç Gereç Durumu" başlıklı konularda katılımcılara bilgi verdi. Ardından Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Avni Aydın, "Hayvan Hastalıkları, Aşılamalar ve Küpeleme" konusunda yapılan çalışmaları anlattı. İlgili şube müdürlerinin konuşmalarından sonra ilçe tarım müdürleri, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek yaşadıkları problemleri dile getirdi.

Tarım danışmanlarının görev bölgelerinde yaptıkları çalışmaların raporlarını sunduğu Bilgi Alışverişi toplantısının son bölümünde Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Durbaba Budak da, kış dönemi boyunca yürütülecek eğitim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 13:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?