4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Ünal güven tazeledi

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı’na ikinci kez Necmettin Ünal seçilerek güven tazeledi. ESOB başkanlık binasında yapılan genel kurulda Demirciler Odası Başkanı ve mevcut Birlik Başkanı Necmettin Ünal ile Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı başkanlık için yarıştı.

Genel kurulda Divan Kurulu başkanlığına oy birliğiyle, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Amasya Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik Başkanı Hatay Karaman getirildi.

Divan teşekkülünün ardından saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden genel kurulda daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu, mali raporlar ve 2005 yılı tahmini bütçesi okunarak oylamaya sunuldu.

Raporların ve bütçenin oybirliğiyle kabul edildiği genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde Kunduracılar Odası Başkanı Turan Topçu, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı, Demirciler Odası Başkanı ve Mevcut birlik Başkanı Necmettin Ünal ile genel kurula davetli olarak katılan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, kendisinin de bir esnaf olduğunu ifade eden Başkan Buyruk, bu sebeple esnaf ve sanatkarın sıkıntılarını çok iyi bildiğini belirterek, belediyenin imkanları ölçüsünde kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

Genel kurulda daha sonra konuşan başkan adayı Muammer Avcı ise birliğin tabela kuruluşu olmaktan çıkarılıp, daha etkin bir kuruluş haline getirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin örnek alan değil, örnek alınan bir birlik olması için aday oldum” dedi.

Genel kurulda konuşmaların ardından yapılan seçimde, Erzincan merkez ve 6 ilçedeki esnaf odalarının birlik başkanları ve yönetim kurulu üyeleri oy kullandı. Seçimde Necmettin Ünal 93 oy alarak ikinci kez birlik başkanlığı görevine getirilirken, diğer aday Muammer Avcı 63 oy aldı.

93 oy alarak güven tazeleyen Ünal yaptığı açıklamada, “Bir seçimin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yapılan seçimde genel kurul üyelerimiz, oda başkanlarımız bizim yönetimimize devam dediler. Bende oda başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, Erzincan esnaf ve sanatkarına ,Erzincan kamuoyuna teşekkür ediyorum” dedi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 12:59:56
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 14:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?