4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Veterinerler bir araya geldi

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından Erzincan’da faaliyet gösteren serbest veterinerlere yönelik olarak bir toplantı düzenlendi. 2005 yılının değerlendirilmesinin yapılarak 2006 yılında yapılması gereken çalışmaların gözden geçirildiği toplantı Erzincan Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, Erzincan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammet Aksu ile serbest olarak klinik hizmeti veren veteriner hekimler iştirak etti. 2005 yılının genel bir değerlendirilmesinin yapılmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, veteriner hekimliğin kutsal bir görev olduğuna dikkat çekerek, bu konuda kalite açısından maksimum noktaya ulaşılmasının yolunun birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi olduğunu belirtti.

Serbest veterinerlere her türlü desteği verdiklerini belirten Şahin, “Erzincan gibi ekonomisinde hayvancılığın büyük bir önem taşıdığı illerde veterinerlik de büyük bir önem kazanmaktadır. Biz hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize her alanda en kaliteli hizmeti vermekle yükümlüyüz. Bunun için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

2005 yılında özelleşen ve tamamen devlet desteğinde yapılan suni tohumlama konusunda gündeme geldiği toplantıda Suni tohumlamada hedeflenen rakamların yakalandığını belirten yetkililer, önemli olanın yapılan bu suni tohumlamalarda aynı şekilde başarılı doğum oranının yakalanması olduğunu ifade ettiler. Çiftçilerin hayvancılık alanında eğitimden geçmesi gerektiğini dile getiren Serbest veterinerler, “Çiftçilerimiz özellikle hayvanların kızgınlık dönemlerinin saptanması konusunda büyük bir sorun yaşıyorlar. Biz olay yerine gittiğimizde ise hayvanın kızgınlık döneminin geçtiği ortaya çıkıyor” diye konuştular.

Veteriner kliniklerinin yılda iki kez denetlendiğini belirten Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, serbest veterinerlerden istenen belgelerin tam ve eksiksiz olması konusunda uyarılarda bulundular. 2006 yılında yapılacak çalışmaların da anlatıldığı toplantıda, özellikle hastalıklar konusunda beraber hareket edilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Yasin Köz / Kenthaber/ Erzincan
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 09:08:45
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 14:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?