4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yardıma doymayan işadamı

İstanbul'un yanı sıra, memleketi Erzincan'da eğitim ve sağlık alanlarında çok sayıda hayır işine imza atan iş adamı Hacı Ali Akın, hayır hizmetlerini hiçbir karşılık beklemeden yaptığını söyledi.

Kendisi gibi Erzincanlı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın daveti üzerine Erzincan'a gelen ve Bakan Yıldırım'la birlikte çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılan hayırsever iş adamı Hacı Ali Akın, avukat kızı Zümrüt Akın'la birlikte Erzincan'da gazetecilerle bir araya geldi. Valilik konutunun bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hacı Ali Akın, 1932 yılında Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde dünyaya geldiğini ve 1958 yılında İstanbul'a göç ettiğini belirterek, halen İstanbul'da kumaş ve halı toptancılığı yaptığını söyledi.

İstanbul'da sağlık ve eğitim alanlarında başladığı hayır hizmetlerine, 1984 yılından itibaren, doğup büyüdüğü Kemaliye İlçesi'nde devam ettiğini anlatan 73 yaşındaki Hacı Ali Akın, "Kemaliye'den sonra bu hayır işlerini Erzincan'a yönlendirdik. Ben, bir işi yapıp tamamlamadan asla o işle ilgili konuşmam. Kafamda gerçekleştirmeyi düşündüğüm çok daha güzel hayır işleri var" dedi.

Sağlık olmadan eğitim olmayacağını, bu sebeple hayır işlerine sağlıktan başladığına dikkati çeken Hacı Ali Akın, "Yaptığım işlerle kibirlenmeyi, gururlanmayı, büyüklenmeyi asla sevmem. Büyük Allah'tır. 1958'de İstanbul'a göç eden Hacı Ali neyse, şimdiki Hacı Ali de odur. Hizmetleri karşılık beklemeden yapıyorum" diye konuştu.

Sohbet sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, Erzincan'a üniversite kurulması için yürütülen çalışmalarda ve altyapının oluşturulmasında üzerine düşen görevi yaptığını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğini dile getiren Hacı Ali Akın, "Artık biz Erzincan'la nikahlandık. Üniversiteye evet dedikleri anda, rektörlük binasının temelini atıp, kısa sürede bitirip teslim edeceğiz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bir toplantıda kendisine, eğitim alanında Erzincan'a yaptığı yatırımlar sebebiyle Erzincan Üniversitesi'nin kurulmasının öneminin daha da arttığını, bu nedenle üniversite önceliğinin ilk sıralarında Erzincan'ın bulunduğunu söylediğini açıklayan Hacı Ali Akın, bunun kendisine büyük mutluluk verdiğini vurguladı. Yaptırdığı okullarda öğrenim gören öğrenciler için, "Onlar hepsi benim evladım" diyen Hacı Ali Akın, Kemaliye'de annesi adına kız öğrenci yurdu, babası adına da erkek öğrenci yurdu olmak üzere son derece modern iki öğrenci yurdunun inşa halinde olduğunu bildirdi. Akın, "Bu eller vermeye alıştı. Artık bu böyle devam edecek. Hayır hizmetinde biri karşıma çıkıp yarışmak istersede onun ellerinden öpeceğim. Çünkü bu hizmetlerin hepsi ülkemiz ve bu toprağın insanları için yapılıyor" dedi.

Hacı Ali Akın'ın avukat kızı Zümrüt Akın ise, babasının hayır hizmetlerinden gurur duyduğunu belirterek, "Babam, ülkesine ve ailesine sevgisini gösteren bir insan. Aile hayatıyla iş hayatını asla birbirine karıştırmaz. Onun için kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 17:29:05
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 17:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?