9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

"1 Defter, 1 Kalem" kampanyası

Cem Vakfı Dosteli Dosteli Yardım Komisyonu tarafından "1 Defter, 1 Kalem" Kampanyası çervesinde Aşkale'deki okullarda 650 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı.
 
Dosteli Yardım Komisyonu Başkanı Sakine Tütek, 2002 yılından beri din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın ihtiyacı olan insanlara gıda, giyecek, yakacak, eğitim bursu ve evi olmayanlara ev, eşyası olmayanlara eşyalar vererek ihtiyaç sahiplerine "dost elini" uzattığını söyledi.

"Biz aracı olduk, siz umut olun" sloganıyla yola çıktıklarını, Anadolu'yu karış karış dolaşmaya devam ettiklerini söyleyen Tütek şöyle dedi:
"Özellikle kırsal kesimde yaptığımız dağıtımlarla Anadolu' nun unutulmuş köşelerinde yaşayan insanlara umut oluyoruz. Ayrıca Dosteli Yardım Komisyonu genel merkez binasında sağlık sorunları olan kişilere gönüllü uzman hekimler aracılığıyla hizmet sunuluyor. Bunun yanında tespit edilen sağlık problemlerinde gerekli olan tahlil, ilaç ve ameliyatları da hastanelerde yapılıyor. Eğitim ve öğretimi önemseyen Dosteli Yardım Komisyonu, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında okula gidecek öğrencilerin kırtasiye ve giyim malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak için Amasya, Samsun, Ordu, Gümüşhane, Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat, ve Nevşehir'i dolaşarak, '1 Defter 1 Kalem' kampanyası 3 senedir İstanbul ve Anadolu' da dağıtımlar yapıyor."
 
Öte yandan kampanya kapsamında Erzurum' un Aşkale İlçesi 3 Mart İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 250 öğrenciye, çevre köylerde de 400 öğrenci olmak üzere toplam 650 öğrenciye kırtasiye ve giyim eşyası dağıtıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 11:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?