7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kayakçılar fırtınaya yakalandı

Erzurum Palandöken'de hızı saatte yaklaşık 100 kilometreyi bulan kar fırtınasına yakalanan onlarca kayakçı, kendilerini otellere zor attı. Hayatı felç eden kar fırtınası sebebiyle gondollift ve telesiyejler durduruldu, yüksek kesimlerde mahsur kalanlar 'jet ski'lerle aşağı indirildi.

Avrupa'nın en iyi kayak pistlerinden birine sahip olan Palandöken'de bugün öğleden sonra aniden başlayan kar fırtınası, kayakçılara zor anlar yaşattı. Şiddetli fırtınaya yakalanan kayakçılar otellerine kendilerini zor atarlarken, bazı çocuk kayakçılar fırtınanın etkisiyle savruldu. Savrulan çocuklar, büyükleriyle birlikte emniyetli bölgelere sığındılar. Fırtına nedeniyle kayak merkezlerindeki gondollift ve telesiyejler geçici olarak durduruldu. Görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra düştüğü Palandöken'de trafikteki sürücüler de ilerlemekte bir hayli zorlandılar. Şiddetli fırtına nedeniyle yüksek kesimlerde kalan bazı kayakçılar da jet ski'lerle aşağı taşındılar.

Erzurum İl Kriz Merkezi'nden olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılan açıklamada çığ tehlikesine dikkat çekilerek, "Erzurum ve çevre iller Pazartesi gününden Perşembe gününe kadar Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Yağışlar bölgemizde kar şeklinde olacak. Aralıklarla etkili olan kar yağışıyla birlikte fırtınanın da güneybatıdan orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bu durum çığ tehlikesini tetiklemektedir. Çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısında bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 19:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?