7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Biraz da karın güzellikleri

Türkiye’nin çeşitli illerinden Erzurum’a gelen 5 – 14 yaş arası yüze yakın küçük çocuk, Devlet Su İşleri (DSİ) Palandöken Göleti Kayak Tesislerinde kayak yapmayı öğreniyorlar. Acemi çocuklar düşe kalka kayak yaparlarken, iki çocuğun çarpışma anı ise kameralara yansıdı.

Okullarının tatile girmesiyle birlikte DSİ Palandöken Göleti Kayak Tesislerinde kayak sever çocuklar, 4 hoca, 2 yönetici ve 13 personel eşliğinde kayak kursu alıyor. Kendilerine düşük bir ücret karşılığında kurs verilen öğrencilerin tüm ihtiyaçları DSİ Palandöken Göleti Kayak Tesislerince sağlanıyor. Tesiste kurs alan öğrenciler, 10 gün içinde Palandöken´de kaymaya hazır hale getiriliyor. Kayak hocası Bedir Beydüz yaptığı konuşmada “Bu sezonda yarıyıl tatilini çocuklarımıza bir şeyler vermek için bu temel eğitimi açtık. Trabzon’dan, Artvin’den, Ankara’dan gelen çocuklar var. Hatta geçen yıl Ankara’dan gelen çocuklarımızın ailesi, şimdi yanlarına eş ve dostlarının çocuklarını da getirdiler. Bu, memnuniyetin bir ifadesidir. Bizde elimizden geldiği kadar memnun etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Öte yandan düşe kalka kayak dersi alan çocuklar, kayak öğrenirken diğer arkadaşlarıyla çarpıştılar. Öğrencilerin bu neşeli haline katılmak isteyen DSİ Tesisleri´nin aşçı yardımcısı da eline kızağını alarak çocuklara katılarak neşeli görüntülere sebep oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 11:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?