6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sokak çocukları hokey takımı kurdu

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na hazırlık çalışmaları kapsamında sokakta kağıt mendil, lokum, çekirdek, simit satan ve boyacılık yapan çocuklardan buz hokey takımı kuruldu.

Çocukların kıyafetlerinin yarısı ABD'den gönderilirken, eksikler de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün 'Robokop' kıyafetleriyle tamamlandı. 10 çocuktan oluşan takım bugün kar yağışı altında ilk maçlarını yaptı.

Okulların sömestir tatiline girmesi ile birlikte sokakta çalışan çocukların sayısında artış gözlenirken, bu durumu dikkate alan Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve buz hokeyi takımı antrenörü Serhat Enyüce, sokak çocuklarından buz hokeyi takımı kurdu. Sokakta çalışırlarken tek tek topladığı çocuklara antrenman yaptıran Enyüce, çocuklara bir hedef ve amaç kazandırmak istediğini söyledi.

Bugün Atatürk Üniversitesi'nde yapılan buz pistinde ilk maçlarını kar yağışı altında oynayan çocuklar ise, "Okullar tatile girdiği için biz de mendil, simit satıyorduk. Hocamız bizi görüp getirdi. Takıma aldı. Sağolsun, hiç hayal edemeyeceğimiz bu sporu yapmaya başladık. Büyük keyif alıyoruz. İnşallah büyüyünce ülkemizi en iyi şekilde temsil eden birer sporcu oluruz" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 18:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet ali TAŞ IP: 88.244.43.xxx Tarih : 13.02.2008 19:18:38

bu çok iyi peki başkalarınıda alabilirmisiniz? bende katılmak istiyorum 7 aydır oynayanları takip edip kafamdan bir şeyler uyduruyorum eğer başkasınıda alabiliyorsanız katılmaktan onur duyarım saygılarımla Muhammed Ali TAŞ