6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kar ve tipi yolları kapadı

Erzurum'da kar ve şiddetli tipi nedeniyle çevre illerle ve ilçelerle ulaşımı sağlayan yollar trafiğe kapandı, yüzlerce araç sürücüsü ve yolcu mahsur kaldı.

Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava, Erzurum'da gece saatlerinden itibaren kar yağışı ve tipi şeklinde etkili olmaya başladı. Şiddetli kar yağışı ve bazı bölgelerde meydana gelen çığ olayları nedeniyle Erzurum'un Erzincan, Ağrı, Bayburt, Artvin, Bingöl çevre illeriyle ve Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Hınıs ilçeleriyle olan trafik bağlantısı kesildi. Trafik ekipleri bu güzergahları "Kar ve tipi nedeniyle yol kapalıdır" levhalarıyla kapatarak, sürücülerin ilerlemesine ve yolcu otobüslerinin terminalden
çıkış yapmasına izin vermiyor. Bu güzergahlarda karayolları ekipleri iş makineleriyle yol açma çalışmasını sürdürürken, yolda mahsur kalan yüzlerce vatandaş da araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştılar. Mahsur kalan vatandaşlar saatlerce yolda olduklarını ifade ederek, kara kışın kötü yakaladığını belirttiler.

Öte yandan dün saat 21.00 sıralarında çığ nedeniyle trafiğe kapanan Erzurum - Erzincan karayolu, sabah saatlerinde tek şerit olarak trafiğe açılırken, bugün saat 08.30 sıralarında düşen çığ nedeniyle tekrar kapandı.

Kar yağışının soğuk havayı yumuşattığını belirten Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede sıfırın altında olmak üzere hava sıcaklıkları şöyle kaydedildi:

Erzurum 5, Erzincan 2, Ağrı 4, Kars 9, Iğdır 10 ve Ardahan 6.
Bölgede kar kalınlıkları ise Erzurum'da 15, Erzincan'da 2, Ağrı'da 27, Kars'ta 33, Iğdır'da 10 ve Ardahan'da da 6 santimetre olarak ölçüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 13:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?