6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Erzurum'da 900 köye ulaşılamıyor

Erzurum'da yoğun kar yağışı ve tipi, etkisini sürdürürken il genelinde 900'e yakın köy yolu ve Erzurum'un çevre il ve ilçelerle olan bağlantısı sağlayan yollar ulaşıma kapalı bulunuyor.

Erzurum şehir merkezinde kar yağışı devam ederken, yüksek kesimlerde yoğun kar ve tipi hayatı felç etti. Tipi nedeniyle Erzurum'un ulaşım bağlantısı tamamen kesildi.

Yollarda mahsur kalan vatandaşlar Karayolları, Sivil Savunma ve Özel İdare ekipleri tarafından kurtarılmaya çalışılırken, Çat ilçesinin Çirişli mevkisinde kara saplanan otobüste mahsur kalan vatandaşlar bu sabah saat 06.30 sıralarında kurtarılarak, Çat ilçesine götürüldü. Palandöken Kayak Tesisleri'nde ise yoğun tipi nedeniyle turistler dışarı çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, metrekare başına Erzurum'da 40.1, Kars'ta 3.1, Ağrı'da 2, Ardahan'da 7.5 ve Bayburt'ta 33.9 kilogram kar düştü. Kar kalınlıkları ise Erzurum'da 22, Erzincan'da 41, Kars'ta 36, Ağrı'da 33, Ardahan'da 41 ve Bayburt'ta 62 santimetre olarak ölçüldü. Palandöken Dağı'nda ise kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Bölgedeki bazı merkezlerde gecenin en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 9, Erzincan'da 6, Kars'ta 5, Ağrı'da 2, Iğdır'da 5, Ardahan'da 5 ve Bayburt'ta 9 derece olarak kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?