6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

10 hoca görevi bıraktı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 3 profesör ve 7 doçent istifa etti. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Karakelleoğlu, şu gün itibariyle kendilerine 1 profesör ile 3 doçentin istifalarının geldiğini belirterek, başka istifalar var ise onların istifalarının Rektörlük makamına gitmiş olabileceğini söyledi.

Dekan Prof. Karakelleoğlu, "Öğretim üyelerinin istifa sebepleriyle ilgili kesin bir bilgi yok. Ancak öğretim üyelerinin istifalarında en büyük sebebin Sağlık Bakanlığı'nın büyük şehirlerde kuracağı eğitim hastanelerine yönetici olmalarıyla ilgili olabileceğini tahmin ediyoruz. Zaten fakültemizden daha önce Sağlık Bakanlığı'nın bazı hastanelerinde görevlendirilmiş öğretim üyelerimiz de vardı" dedi.

Bu arada, bazı öğretim üyeleri ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyelerinin batı illerindeki hastanelere gidişlerini doğru bulmadıklarını, bu olayın doğu bölgesindeki üniversitelerin boşaltılması gibi bir durumun ortaya çıkmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 13:37:26
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 13:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?