8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

30 Ağustos kutlamasında bomba alarmı

Zafer Bayramı'nın 84'üncü yıldönümü Erzurum'da sıkı güvenlik önlemleri altında kutlandı. Tören alanında bir canlı bombanın eylem yapacağı ihbarını alan polis alarma geçti. Gözaltına alınan çarşaflı bir kadın, üst araması ve kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Erzurum'daki törenler bugün saat 09.00'da Havuzbaşı'ndaki Atatürk Heykeli'ne çelenklerin konulmasıyla başladı. Keskin nişancılardan oluşan Özel Harekat Timlerinin çatılarda görev aldığı tören boyunca asayiş ekipleri, çevrede adeta kuş uçurtmadı. Vali Celalettin Güvenç, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler'in halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törene, AKP Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, 4'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan Kurmay Yüzbaşı Erdal Yağcı, Türk Milleti'nin şan, şeref ve zaferlerle dolu olan bir tarihe sahip olduğunu vurguladı. Atatürk'ün Erzurum ve Sivas Kongreleri'nden sonra Türk Milleti'nin büyük desteğiyle yurdu düşmanlardan temizlediğini kaydeden Kurmay Yüzbaşı Yağcı, “Türk milleti, ordusu için o dönemlerde maddi manevi desteğini esirgememiştir. O dönemlerde Türk Hava Kuvvetleri'ne 4 uçak satın alan, ayrıca iki uçak parası veren Erzurumlu işadamı Nafiz Kotan, vatanseverleğin en önemli örneklerinden biridir. Öyle bir millete sahibiz ki, düğün havası içinde vatan savunmasına gönderdiği evlatlarının, şehit haberini alınca ‘vatan sağolsun' diyebiliyorlar” diye konuştu.

ÇARŞAFLI CANLI BOMBA ALARMI

Hastaneler Caddesi'ndeki törenler piyade ve zırhlı birliklerin geçişiyle son bulurken, gökyüzünde süzülen F-16'lar törene renk kattı. Bu arada tören alanında çarşaflı bir kadının bombalı eylem yapacağı ihbarı üzerine alarma geçen polis, tören alanına 200 metre uzaklıktaki kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde şüphe üzerine çarşaflı bir kadını gözaltına aldı. Üst araması bir kadın polis memuru tarafından yapılan çarşaflı kadın, bir şey bulunmayınca kimlik kontrolünden sonra serbest bırakıldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 12:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?