9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

55 bin kanatlı itlaf edildi

Kuş gribiyle ilgili olarak Erzurum'da oluşturulan 65 Acil Müdahale ve Mücadele ekipleri tarafından şimdiye kadar 55 bin 660 kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi.

Kuş gribini takip için Erzurum'da kurulan Tavuk Vebası İl Kriz Yönetim Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ildeki kriz merkezi yanında ilçelerde de ilçe kriz yönetim birimlerinin oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, "İl genelinde oluşturulan 65 acil müdahale ve mücadele ekipleri tüm ilçelerde, köylerde ve il merkezinde bayram süresince tespit ve itlaf çalışmasını devam ettirdi. Başta il merkezi olmak üzere Aşkale, Çat, Horasan, Karayazı, Köprüköy, Narman, Pasinler, Şenkaya ve Tekman ilçelerinde 51 bin 781'i tavuk, 346'sı ördek, bin 409'u kaz, bin 88'i hindi ve bin 38'i diğer kanatlı hayvan olmak üzere toplam 55 bin 660 hayvan itlaf edildi.

Ekipler bir taraftan itlaf çalışması yaparken, diğer taraftan da dezenfekte işlemlerine aralıksız olarak gece ve gündüz devam ediyor. Vatandaşlarımızın kendi sağlıklarını düşünerek ekiplere yardımcı olmalarını arzu ediyoruz" denildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 14:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?