6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Arızaya yol açan ağaçlar budanıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, cadde ve mahalle aralarında bulunan ağaçların elektrik tellerine temas ederek arıza meydana gelmesine yolaçan dallarını buduyor.

Yaklaşan kış mevsiminde halka zarar verebilecek kontrolsüz bir şekilde devrilme tehlikesi bulunan ağaçların tespit edildiğini belirten belediye yetkilileri, "Yaşlanmış, kurumaya yüz tutmuş ağaçları tespit ettik. Bunların hepsinin bu mevsimde kontrollü bir şekilde kesme ve budama işlerini yapıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak, aynı zamanda vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda da kavak ağaçlarının vermiş olduğu polenlerin, astım hastalarına sebep olması dolayısıyla onları da budama ve kesme işlemlerini de yürütmekteyiz" diye konuştular.

Yetkililer ayrıca, ağaçların elektrik tellerine değmesi ve özellikle çocukların ağaçlara çıkıp oynaması nedeniyle tehlike arz ettiğini de ifade ederek, yapılan bu çalışmayla birlikte hem enerji kaybının önleneceğini, hem de ağaçların tehlike arz etmekten kurtarılacağını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 12:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?