7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bazı yollar kapandı

Erzurum'da aniden bastıran kar yağışı kentte hayatı olumsuz yönde etkilerken, şehirler arası bazı güzergahlarda ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Akşam saatlerinde hızını artıran sulu kar yağışı nedeniyle şehir içerisinde maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelirken, vatandaşlarda cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çekti.

Kar yağışıyla birlikte yola zincirsiz çıkan sürücüler nedeniyle Kop Dağı'nın şehitlik bölgesinde ulaşım zorlukla yapılıyor. Erzurum-Artvin karayolunun Tortum mevkiinde de trafik kazaları üzerine yol uzun süre kapalı kaldı. Aralıklı olarak devam eden kar yağışında şehir merkezinde kar kalınlığı 5, Palandöken'de 10 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü ilde, meteoroloji yetkilileri kar yağışının hafta sonuna kadar süreceği uyarısında bulundu.

Bu arada Erzurum Büyükşehir ve bağlı belediyeler kar temizliği için araç ve ekipmanlarını hazır tutuyor. Şehir merkezinde Yakutiye Belediyesi 3 adet greyder, 2 loder, 1 eder ve 4 kamyondan oluşan araç parkı hazırlanırken, kış sezonu için yeterli tuz, cüruf stoku yaptı. Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlükleri tarafından 150 personelle yürütülecek çalışmaların belediyelere maliyetinin 1 milyon 500 bin YTL ile 4 milyon YTL arasında olması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 22:52:29
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 12:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?