7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Belediye'den dev bir yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Alman hibe programlı katı atık projesine temeli, 29 Kasım'da atacak. Temel atma törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tele konferans sistemi ile katılacak.

Çöp arıtma tesisinin devreye girmesi ile kentte temizlik sorunun ortadan kalkacağını ifade eden Başkan Ahmet Küçükler, "Dev bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Büyük bir projeyi daha hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Erzurum'da yaklaşık 3 yıldır Türk- Alman teknik İşbirliği Bürosu tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda katı Atık Genel Sekreterliği'ne dönüştürülen projede, kısa sürede büyük mesafe alındı. Satın Alma Daire Başkanı Kaya Koç'un Genel Sekreterliğe getirilmesinden sonra ivme kazanan çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sürgeriş Köyü yakınlarında toplam 1 trilyon lirayı bulan 550 dönüm arsayı istimlak ederek, gerekli şartları yerine getirdi.

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Katı Atık Projesi'ne diğer alt kademe belediyelerinin de ortak olduğunu vurgulayan Başkan Avukat Ahmet Küçükler, şunları söyledi:
"Başarılı bir çalışma dönemi ile kısa sürede önemli mesafeler alındı ve toplam 8.5 milyon Euro tutarındaki proje kapsamında yeni çöp konteynırları ve çöp taşıma araçları alındı. Çöpün tek elden toplanmasına imkan sağlayacak proje ile çöpün geri dönüşümü de sağlanacak. Temiz ve sağlıklı bir çevre için gerekli olan Katı Atık Projesi için artık geri sayım başlamıştır."

Erzurum'da belediyelerin çöp için yılda 3.7 milyon Euro harcandığını anlatan Başkan Küçükler, Katı Atık Belediyeler Birliği sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlanacağını söyledi. Erzurum'da yılda ortalama 70 bin ton çöp toplandığının altını çizen Küçükler, "Kentten toplanan çöpler, Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen, Evren mevkiindeki çöplüğe dökülüyor. Buradaki sızıntı sularının herhangi bir drenaj sistemi ile toplanmaması yüzünden, yeraltı suların kirlenme tehlikesi her zaman vardı. Bu acıdan bakıldığında 29 Kasım'da temelini atacağımız katı atık ile bu sorun da ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 03:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?