6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Binbir Hatim kışın okunacak

Erzurum'da yaklaşık 500 yıldır aralıksız sürdürülen 'Binbir Hatim' geleneğinin, bu yılki bölümü Ramazan Bayramı sonrasında başlayacak.

Erzurum Müftülüğü'nden edinilen bilgiye göre, her yıl Ekim ayında okunan Binbir Hatimler, Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle bayram sonrasına kaldı. Müftülük yetkilileri, katılımın daha fazla olması için Binbir Hatimler'in okunmasını geciktirdiklerini belirterek, bayram sonrasında programın açıklanacağını ifade etti.

Binbir Hatimler, 1533 yılında Erzurum'da Pir Ali Baba adlı bir zat tarafından okutulmaya başlandı. 1. Dünya Savaşı yıllarına kadar aralıksız devam eden Binbir Hatimler geleneği, savaş sırasında kesintiye uğradı. Müftü Sadık Solakzade'nin gayretleriyle yeniden okutulmaya başlanan Binbir Hatimler, bir daha kesintiye uğramadı. Erzurum'da geçen yıl merkezdeki 30 camide din görevlileri nezaretinde vatandaşlar 3 bin 925 Hatm-i Şerif okumuştu. Erzurum'un yanı sıra Tortum, Oltu, Pasinler ve bazı ilçelerle Türkiye'nin değişik illerinde de Binbir Hatim okunuyor.

Bu arada, İstanbul'da Erzurumlular Vakfı'nca bu yıl 15. düzenlenen Binbir Hatim'in duası 23 Ekim Pazar günü Kadıköy Söğütlü Çeşme Camii'nde öğle namazında yapılacak. Hatim duası programı ikindi namazına kadar devam edecek. İstanbul Erzurumlular Vakfı'ndan yapılan açıklamada, hatim okuyan vatandaşların hatimlerini vakfa bildirmeleri istendi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 12:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?