8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çocuklar gribe aldırmıyor

Erzurum'da kuş gribi endişesiyle Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı görevliler tarafından kenar semtlerdeki kanatlı hayvanlar toplanarak, itlaf edilirlerken, görevlilerden saklanan tavuk, kaz ve hindiler ise çocukların koşuşturması arasında mahalle içlerinde cirit atıyor.

Tarım İl Müdürlüğü görevlilerinin dün ve bugün Erzurum'da 2 bin 817 adet kanatlı hayvanın itlaf ettiği bildirilirken, görevlilerden saklanan hayvanların ise görevlilerin gitmesinin ardından saklandıkları yerlerden çıkarılıyor. Maksutefendi ve Kazım Yurdalan Mahallesi'nde kanatlı hayvanlar mahalle aralarında cirit atarlarken, çocukların eğlence kaynağı oldu. Hayvanların peşinden koşan ve bazı tavuk ve kazları yakalayarak seven çocuklar, görevlilerin hayvanlarını öldürmemeleri için sakladıklarını belirtiyor.

Kuş gribinden korkmadıkları ve hayvanları kuş gribi tehlikesine rağmen kesip yediklerini ifade eden Adem Saka, "Bir saat önce görevliler geldi. Sağa, sola ilaç sıkıp, tavuk topladılar. Çoğu aile hayvanları sakladı. Görevliler göremedi. Onlar gittikten sonra hayvanları kapıya bıraktılar. Kuş gribi burada yok ki. Biz de hayvanlarımızı almamaları için kümeslere, kafeslere bazıları da evlerinin içerisine sakladı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 16:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?