6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Erzurum'da grip alarmı

Erzurum'da soğuk havayla birlikte artan grip vakaları, kentte salgın ihtimaline karşı "Grip alarmına" neden oldu. Hastaneler grip ve soğuk algınlığı şikayetiyle gelen hastalarıyla dolup taşarken, yetkililer son bir haftada 852 kişinin olası grip vakası nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan aralarında Erzurum'un da bulunduğu "14 ilde grip kapıda" açıklamasının ardından, Erzurum'da grip alarmı verildi. Erzurum Numune Hastanesi grip şikayetiyle gelen hastalarla dolup taşarken, doktor ve hemşireler zor anlar yaşıyorlar. Numune Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Doktoru Kerim Eryılmaz, son günlerde grip şikayetinden gelenlerin bir hayli fazla arttığını ifade ederek, "Tabii şu an için salgın demek doğru olmaz. Griple, soğuk algınlığını karıştıran hastalar da var" dedi.

Özellikle bu ayın grip ayı olduğunu belirten Sağlık İl Müdür Yardımcısı, Bulaşıcı Hastalıklar Sorumlusu Doktor Mehmet Akif Eryiğit ise "İlimizde son bir haftada 852 olası grip vakası görüldü. Bunların 14'ünden alınan kan numunesi Bakanlığımıza gönderildi. İnfluenza A ve B virüsleri görülürse durum kötü olur. Şu an sadece ihtimal aşamasında. Vatandaşlarımız gripten korunmak için özellikle kalın giyinsinler ve bol bol meyve, sebze tüketsinler" diye konuştu.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'ndan 14 ildeki sağlık kuruluşlarından ulaşan veriler, gribe yol açan influenza A ve B virüslerinin dolaşımda olduğunu ortaya koymuş, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'dan ulaşan son raporları değerlendiren yetkililer, verilerin bir salgının habercisi olduğu şeklinde yorumlanabileceğini açıklamışlardı. Ev, iş yeri, okul, kreş ve toplu taşıma araçlarında kolaylıkla bulaşabilen hastalığın yatak istirahati, bol sıvı alımı, ağrı, öksürük kesici ve ateş düşürücü ilaçlarla tedavisi mümkün olduğunu belirtmişlerdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 15:35:02
Güncelleme :13 Aralık 2005 Salı 15:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?