9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Erzurum'da grip alarmı!

Erzurum'un Horasan ve Şenkaya ilçelerinin ardından merkez Maksutefendi Mahallesi'nde de şüpheli tavuk ölümleri üzerine kuş gribiyle ilgili alınan tedbirler artırıldı.

Horasan'da yaklaşık 3 bin, Şenkaya'da ise yaklaşık 2 bin tavuk, hindi ve kazın toplanarak itlaf edildiği Erzurum'da bugün de Maksutefendi Mahallesi'nde 352 tavuk, 40 kaz, 46 hindi ve 10 adet ördek uzman ekipler tarafından toplanarak itlaf edildi. Toplanan tavukların 3, hindilerin ise 8 milyon liraya alınmasına tepki gösteren mahalle sakinleri ise, "Burası fakir insanların yaşadığı bir bölge. Alınan tedbirlere bir diyeceğimiz yok. Ancak vatandaşların mağdur edilmemesi gerekir. Bugün bir tavuk en az 15 milyon, hindi veya kaz 30 milyon lira. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Vali Celalettin Güvenç, Erzurum'da tavuk giriş ve çıkışlarının kontrol altına alındığını belirtti. Vali Güvenç, "Erzurum'da şu anda ciddi bir durum yok. Bizim yaptığımız sadece tedbirdir. En kötü senaryoyu düşünerek tedbirlerimizi ona göre alıyoruz. İlimizde Horasan'da ve Şenkaya'da şüpheli tavuk ölümleri üzerine bölgedeki kanatlı hayvanları toplayarak itlaf ettik. Erzurum merkez Maksudefendi Mahallesi'nde dün bir kaç tavuk ölünce biz de bugün mahallede 352 tavuk, 40 kaz,10 ördek ve 46 hindiyi toplayarak itlaf ettik.

Ölen hayvanları da Bornova'daki enstitüye tahlil için gönderdik. Bu sadece bir tedbirdir. Erzurum'da şu anda başka semtte bir durum yok. Hassasiyetimiz konunun önemine binaendir. Olası riskleri ortadan kaldırmak amacındayız. Şu an ne hastalanmış bir vatandaşımız ne de tavuklarla ilgili kesinleşmiş bir rapor elimizde mevcuttur. Operasyon tamamlanmıştır" diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 19:01:14
Güncelleme :6 Ocak 2006 Cuma 16:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?