6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Erzurum'da kar ve tipi

Erzurum'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'un çevre illerle olan karayolu ağı ulaşıma kapanırken, yüzlerce araç yolarda mahsur kaldı.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Erzurum genelinde etkisini artırırken, kar ve tipi nedeniyle Erzurum-Bingöl Karayolu'nun Çirişli mevkiinde, Erzurum-Artvin Karayolu'nun Güzelyayla Geçidi'nde ve Erzurum-Ağrı Karayolu'nun kuzey çevre rampalarında yollar ulaşıma kapandı.

Bu mevkilerde banketlerde biriken kar kalınlığı yaklaşık bir metreye ulaşırken, yoldan çıkan yüzlerce ağır tonajlı araç ise mahsur kaldı. Aniden bastıran kar ve tipiye hazırlıksız yakalandıklarını ifade eden bazı TIR sürücüleri, "Kar, tipi ve buzlanmada olunca araçlar yoldan çıkarak, kara saplandılar. Yaklaşık iki saattir yollarda mahsur kaldık. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Yollarda perişan olduk" diye konuştu.

Kar ve tipiyi görüntülemeye çalışan kameramanlar da zor anlar yaşadı. Bellerine kadar kara saplanan kameramanlar, buzlu zeminde ayakta durmakta da güçlük çekti. Karayolları ekip ve araçlarını yolda mahsur kalan TIR'ların kurtarılması için seferber olurken, Erzurum'a bağlı 98 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Erzurum kent merkezinde de kar yağışı nedeniyle ulaşım felç oldu. Buzlanma nedeniyle araçlar yollarda adeta buz dansı yaptı. Bazı sürücüler zincir takarak araçlarını hareket ettirmeye çalışırlarken, birçok araç da itilerek yürütülmeye çalışıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelerine bağlı ekipler, şehrin ana artel ve mahalle aralarını kar temizleme çalışması başlatırlarken, çalışmaların sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 23:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?