7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Erzurum'da kayakçı taraması

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları için ilk ve ortaöğretim okullarında kayakçı taraması yapılıyor.

İlk etapta 4 okulu pilot okul olarak belirleyen il müdürlüğü, buralardan seçtiği öğrencileri iki antrenör gözetiminde Palandöken Kayak Merkezi'nde yetiştirmeye başladı. Şimdilik 100'e yakın öğrenci belirleyen il müdürlüğü yetkilileri, özellikle 7 ve 8. sınıf öğrencilerini büyük bir hızla 2011 Oyunları'nda yarışabilecek seviyeye getirmesine çalışıyor.

İlk ve ortaöğretim okullarına birer yazı gönderen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, okul idarecilerinden 2011 oyunları için yapılacak olan seçmelere yardımcı olmalarını istedi.Az sayıdaki bayan sporcu sayısını arttırmayı hedefleyen il müdürlüğü, ağırlığını bu konuya verdi. Kız öğrencilerden şimdilik 30 kişilik bir takım oluşturularak kayak temel eğitim kursuna alındı.

Kayakyolu, Polisamca, Çimento Müstahsilleri ve Mehmetçik İlköğretim Okulları'nı pilot okul olarak belirleyen il müdürlüğü, kayak antrenörleri Ahmet Aktaş, ve Abdulhadi Çintimar gözetiminde 2011 Üniversiteler arası Dünya Kış Spor Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edebilecek seviyeye getirmeye çalışıyor. Hafta içinde iki gün kayak dersi alan 06- 13 yaş arası yaklaşık 100 öğrenciden gelişimleri yeterli görülenler ise hafta sonları özel antrenmana alınıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 13:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?