9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Erzurum'da kuş gribi şüphesi

Erzurum'un Horasan İlçesi'nde son 3 gün içerisinde 15 tavuğun şüpheli ölümü sonrası, kuş gribi ihtimali üzerine, bin 200 kümes hayvanı itlaf edildi.

Horasan İlçesi Camii Kebir Mahallesi'nde 30 ve 31 Aralık 2005 tarihlerinde 15 tavuğun şüpheli ölümü yetkilileri harekete geçirdi. İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanları tarafından ölü tavuklardan alınan numuneler analiz için önce Erzurum Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'ne, ardından da kesin sonuçların alınabilmesi için İzmir'e gönderildi.

Tavuk ve kaz ölümlerinin yaşanmasının ardından belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarından oluşturulan ekipler, ilçe merkezi ve 3 kilometre çevresindeki köylerdeki tavukları toplayarak itlaf etti. Bu arada tavukların yaşadığı kümesler dezenfekte edilerek vatandaşlar uyarıldı.

Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, toplam bin 200 tavuğun toplanarak itlaf edildiğini ifade ederek, "Henüz kesinleşmiş kuş gribi bulgusu yok. Ancak ilçemiz Kars, Iğdır ve Ağrı illerinin Erzurum'a giriş kavşağında bulunduğundan tedbirlerimizi en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Şu an endişelenecek bir durum söz konusu değildir" dedi.

Öte yandan kümeslerindeki tavuk, hindi ve kazları toplanan vatandaşlar, tavukların 3 milyon, hindi ve kazların ise 8 milyon liradan alınmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Alınan tedbirlere itirazımız yok. Ancak bir tavuk 10, hindi ise 30 milyon liradan az değil. Ancak bize bu rakamların çok altında ödeme yaptılar" diyerek duruma tepki gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2006 Pazar 23:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Salih ARAS IP: 81.214.72.xxx Tarih : 2.01.2006 19:34:10
Arkadaşlar kesin bunlar kuş gribi vakaları. Millet galeyana gelmesin diye saklıyorlar. Doğubeyazıtta da bir kişi öldü. Bayram tatiline gitmemeyi düşünüyorum. Sadece ailem de değer verdiğim dostlar için çok endişeleniyorum. Kesinlikle kimse kümes hayvanlarının etini yemesin. Kriz büyük. Örtbas etmeye çalışıyorlar. Her zaman yaptıkları gibi.