19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erzurumlu gazetecilere ev müjdesi

Erzurum'da görev yapan gazeteciler, Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından yaptırılacak konutlara uygun imkanlarla sahip olacak.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin (DAGC) öncülüğünde TOKİ'ye müracaatta bulunan gazetecilere, Gazeteciler Sitesi kurulması için karar çıktı. Konuyla ilgili olarak bugün DAGC merkezinde düzenlenen sohbet toplantısına AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz ve DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile gazeteciler katıldı.
Milletvekili Özyılmaz, sohbet sırasında şöyle konuştu:
" Erzurum'da gazetecilerin isteği doğrultusunda TOKİ'ye müracaatta bulunuldu. 100 daireden oluşan site, çoğunluğun isteği doğrultusunda ya Hasani Basri Mahallesi’nde, yada Yıldızkent Semtinde olacak. Konutlar isteğe göre, 90, 110 ve 140 metrekare olacak. Daha önceden Adana’da Çukurova Cemiyeti tarafından böyle bir anlaşma TOKİ ile yapılarak, uygulanmış. Ben bizzat TOKİ yetkilileriyle görüşerek, bu onayın çıkması için çalıştım. Bu şehirde kamu görevi yapan gazetecilerin uygun imkanlara ev sahibi olacak olmaları beni mutlu etti."
DAGC Başkanı Özsoy ise, " TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Gazeteciler Sitesi kurulması için olumlu karar alındı. TOKİ'nin mevcut iki yerde arsası var. Bu arsalar üzerinde bize tahsis ve projelendirme çalışması yapılıyor. Çalışmanın bahar aylarında sonuçlandırılmasını ümit ediyoruz. Çabamız, konut inşaatlarına ilkbahar aylarında başlanılması içindir. Konutlar, TOKİ’nin diğer işlerinde olduğu gibi 16 ayda teslim edilecek. Dairelerin metrekaresine göre ödeme koşulları değişecek. Teslimine 1 ay kala ödemeler başlayacak." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 17:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?