8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gönüllü eğiticilere teşekkür

Anne Çocuk ve Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından 2005-2006 eğitim-öğretim yılında okuma-yazma projesinin uygulanmasında emeği geçen ve projeye katkı sağlayan destekçilere, düzenlenen törenle teşekkür belgeleri dağıtıldı. 

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Çolak, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve çok sayıda davetli ve izleyici katıldı. 

Okuma-yazma programları hakkında bilgi veren Proje Saha Sorumlusu Çiğdem Ilıcalı, AÇEV ve Avrupa Komisyonu ve Sağlık Bakanlığı ortaklığında başlayan 'Cinsel Sağlık Üreme ve Haklarımız için Okuma-Yazma Projesi'nin yürütüldüğünü belirterek, Ocak 2005 tarihinde başlayan ve 1.5 yıldır devam eden projenin genel amacının, okuma-yazma bilmeyen kadınların okuma-yazma becerisi kazanmaları, üreme sağlığı konularında bilinçlenmeleri ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlamak olduğunu ifade etti. Ilıcalı, "Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen projede, 2 dönemde 58 gönüllü öğreticiye okuma-yazma öğretimi, iletişim ve üreme sağlığı konularında eğitim verildi. Açılan 56 kursla bin 300 bayana ulaşıldı. Halen 20 kursumuz devam etmektedir. Proje kapsamında İl sağlık Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde, sağlık uzmanları da kurslarımızda üreme sağlığı konularında eğitim verdiler" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ise, "Türkiye, çağdaşlaşma yolunda önemli adımlar atıyor. Eğitim, tüm toplumların en temel meselesidir. Hanımlarımıza sadece okuma-yazma öğretmekle kalmayacağız, hanımlarımız öğrendikleriyle toplumumuzu alıp bir yerlere taşıyacaktır. İnsanımıza 1 harf öğretenin, ülkemize 1 çivi çakanın minnettarıyız. Bu sebeple okuma-yazma kurslarında eğiticilik yapan ve 15-67 yaş arası kadınlarımıza ders veren gönüllü eğitimcilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından gönüllü eğitim kurslarında eğiticilik yapan bayanlara AÇEV tarafından birer teşekkür belgesi verildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 21:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?