8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Gözyaşları sel oldu!

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK militanları arasında 12 Mayıs 2006 tarihinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Çavuş Mehmet Muhammet Binici, bugün memleketi Erzurum'da düzenlenen askeri törenin ardından ebedi yolculuğuna uğurlandı.
Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, şehidin annesi Nebahat Binici, Anneler Günü'nde yavrusunu toprağa vermenin acısıyla baygınlık geçirdi. Acılı aileye teselli veren 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, teröre lanet okudu; "Ülkeye huzursuzluk vermeye çalışan bölücülere karşı her zaman dimdik duracağız" dedi. 

Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene Vali Celalettin Güvenç, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askeri ve kamu kurum yöneticileri, emniyet güçleriyle şehidin yakınları katıldı. Türk bayrağına sarılı tabutun tören alanına getirilmesiyle birlikte gözyaşları sel olup aktı. Kürtçe ağıtlar yakan Şehit yakınları zaman zaman fenalık geçirdi. Anneler Günü'nde 8 çocuğundan en küçüğünü şehit veren acılı anne Nebahat Binici'nin feryatları ise yürek burktu. Acılı anneye ve şehidin kız kardeşlerine taziye veren 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, terör örgütü yandaşlarına sert mesajlar verdi. Kıvrıkoğlu, şehit annesine; "Oğlun şehit oldu. Bununla gurur duymalısın. Türkiye'yi hiç kimsenin huzursuz etmeye gücü yetmez. Teröre karşı mücadelemiz aralıksız sürecektir. Biz ve milletimiz hep dimdik duracağız. Siz de dik duracaksınız" diye konuştu. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende şehit Piyade Komando Çavuş Muhammet Binici'nin öz geçmişi okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Kurmay Binbaşı Murat İlginçer, dün Erzincan'da masum 4 çocuğun ölümüyle sonuçlanan saldırıyı ve Şırnak'ta 4 askerin şehit edilmesini kınadı, teröristlere teslim olun çağrısında bulundu. Daha sonra Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesi omuzlarda taşınarak defnedilmek üzere Tekman'ın Işıklar Köyü'ne ambulansla gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 13:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veliseyyar IP: 81.213.145.xxx Tarih : 14.05.2006 16:43:24
artık bu gidişe bir çare bulunmak zorunda bende şu an askerim ve böyle seyleri gördükçe kahroluyorum bu soruna en kısa zamanda bir çare bulmak gerek yetkılilere burdan sesleniyorum artık yeter kan dökülmesin