7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Haber-Sen'den maskeli eylem

Erzurum'da Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber - Sen) üyeleri, Türkiye genelinde PTT'ye 5 bin personelin alınması için kendilerini oksijen tüpüne bağlayarak, ağızlarına taktıkları maskelerle basın açıklaması yaptılar.

Merkez Yakutiye Postanesi önünde bugün gerçekleşen eylemde, sendika adına basın açıklaması yapan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal, 164 yıllık PTT'nin personel sıkıntısı nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini ileri sürdü. PTT'DE 10 kişinin işini bir kişinin yaptığını ifade eden Şanal, "PTT personeli psikolojisi bozulmuş, iş yoğunluğundan stres, bunalım, hatta yeşil reçete kullanır hale gelmiştir. Gişe personeli işi yoğunluğu ve bozulan psikolojisi nedeniyle her gün yüksek meblağlarda açıklar vermeye başlamıştır. Aylık maaşı bu açıkları kapatmak için kullanır olmuştur. Bugün bir dağıtıcı, 6 bin 750 kişiye hizmet vermeyle karşı karşıya bırakılmıştır. Kurumumuza en az 5 bin personel alınması gerekiyor. Bunun için girişimlerde bulunuyoruz. PTT S.O.S veriyor. Çalışanlar oksijen çadırında" dedi.

Çeşitli pankartların açıldığı eylemde, çalışanların havasızlık ve bunalımdan kendilerini oksijen tüpüne bağladıklarını belirtmek için bazı sendika üyeleri temsili kendilerini oksijen tüpüne bağlarlarken, bazıları da maskelerle ağızlarını kapattılar. Eylem, postane içerisinde personel ve vatandaş ziyaretiyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 15:12:17
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 15:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?