26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hacca giderken dolandırıldı

AZERBAYCANLI 52 yaşındak Arif İsayev, çıktığı hac yolculuğunda Suriye'de dolandırılınca, amacına ulaşamadan ülkesine dönmek zorunda kaldı. Erzurum'a geldiğinde parasız kalan İsayev'e, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan para yardımı yapıldı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün Oğuz İlçesi'nde bir camide hizmetli olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Arif İsayev, geçen 7 Aralık günü hacca gitmek için yola çıktı. Nahcivan üzernden otobüsle Türkiye'ye giriş yapan ve Gaziantep’e giden İsayev, burada bir gün kaldıktan sonra Suriye’ye geçti. Suudi Arabistan’a gitmek isteyen İsayev, Suriye'de vize işlemlerini yaptırırken tanımadığı bir kişi tarafından dolandırıldı ve 300 doları alında. Cebinde kalan 100 dolarla Suudi Arabistan'a gidemeyeceğini anlayan ve ülkesine dönmek isteyen Arif İsayev, yine Gaziantep ve Şanlıurfa üzerinden Van'a geldi, ancak bu kez İran'a geçmek için vize sorunu yaşadı.

Erzurum'a, İran Konsolosluğu'ndan vize almak için gelen ve hiç parası kalmayan Arif İsayev, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak yardım istedi. İsayev'e, vakıftan Doğubeyazıt'a gitmesi için 50 YTL para verildi.

Çıktığı kutsal yolculukta dolandırıldığı için amacına ulaşamadığına üzüldüğünü söyleyen Arif İsayev, “Suriye’de iyi niyetimden dolayı paramı çarptırdım. Çok zor günler geçirdim. Şimdi ülkeme dönmek istiyorum. Param olmadığı için yardım istedim. İran'dan ülkeme gideceğim” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 13:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?