7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Hava kirliğiyle mücadelede önlemler alındı

Erzurum Vali Yardımcısı Hanlar İden, Erzurum'da kış mevsimi öncesi hava kirliliği konusunda tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.

Vali Yardımcısı İden, Çevre Bakanlığı'nca ülke genelinde hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı 25 ile dijital hava kirliliği ölçüm cihazı gönderildiğni, bunlardan birinin de Erzurum'da Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulduğunu belirtti.

Ekim ayının ilk haftasından itibaren hava kirliliğinin günlük olarak ölçüldüğünü belirten Vali Yardımcısı İden, "Cihaz sayesinde hava kirliliğini otomotik olarak ölçebiliyoruz. 5 kilometrelik alandaki kirlilik bu cihaz sayesinde belirlenebiliyor" dedi.

Valilik olarak Atatürk Üniversitesi, Çevre Müdürlüğü ve Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü olarak hava kirliliği konusunda ortak bir çalışma yaptıklarını anlatan İden, "Hava kirliliğinin yanı sıra kirliliğe sebep olan egzoz ölçümlerine de büyük önem veriyoruz. Amacımız bu yıl hava kirliliğini asgari seviyeye indirmek. Şu an herşey kontrolümüz altındadır. Gerekli denetim ve kontroller için ekiplerimizi oluşturmuş durumdayız" diye konuştu.

Vali Yardımcısı İden, öte yandan kirliliğe etken olan kalorifer yakma tekniği konusunda da kalorifercilere eğitim seminerleri verildiğini hatırlatarak, 2003 yılında bin, 2004 yılında ise 2 bin kalorifercinin yakma tekniği konusunda eğitim aldığını bildirdi. İden, bu sezonda da yakma tekniği konusunda kalorifercilere yeniden bir eğitim verilmesinin planlandığını ve bu anlamda yapılan çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 16:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?