8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hayvanlar kurayla dağıtıldı

Tekman'da Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri için getirilen 200 büyükbaş hayvan, kurayla teslim edildi.

2001 yılında kurulan Tekman S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkililerinin yoğun çabaları sonucu getirilen büyükbaş hayvanlar için İlçe Kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanı Yakup Doğan ile Kooperatif Başkanı Faruk Erkan'ın katıldığı törenle kura çekildi. Tekman Kaymakamı Tolga Toğan, "Kooperatif ile vatandaşlarımıza kalkınma amaçlı 200 hayvan getirildi. Her üyeye ikişer hayvan verildi. Hayvanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonu ile Tarım Bakanlığı'nın müşterek çalışması sonucu temin edildi" dedi.

Kooperatif Başkanı Faruk Erkan da 5 yıl önce başlatılan kooperatiflerini çok zor şartlarla bu güne getirdiklerini söyledi. Erkan, "Türkiye'nin bir çok yerini gezdik, 10 bin hayvanın içinden bu hayvanları beğendik, inşallah bir sorun çıkmaz. Her sığırımız 2 bin 325 YTL'ye mal oldu" diye konuştu.

Erkan, kooperatifin 100 üyesi bulunduğunu ve 2006 yılı içerisinde kurulacak mandıra temelinin atılacağını hatırlatarak, üyelerinin sütlerinin mandıraya verileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 20:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?