9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İlk defa tam maaş aldılar

Erzurum Dadaşköy Beldesi Belediyesi, kurulduğu 1991 yılından bugüne kadar işçilerine ilk defa tam maaş ödedi.

Dadaşköy Belde Belediye Başkanı Güven Gülüm, 15 yıl önce kurulan belediyenin içinde bulunduğu mali problemler sebebiyle bugüne kadar hiçbir işçisinin maaşını tam olarak ödeyemediğini belirtti. Gülüm, "Belediyemizde son 2 aydır işçilerimizin maaşlarını eksiksiz olarak ödedik. Bu uygulama, belediyenin tarihinde bir ilk oldu" diye konuştu.

Belediyede 6 memur ve 39 işçinin görev yaptığını söyleyen Başkan Gülüm, halen işçilere 293 milyar borçları olduğunu kaydetti. Görev yaptıkları dönemde hem beldeye hizmet etmek hem de işçileri mağdur etmemek için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Gülüm, "İşçilerimizin birikmiş borçlarını ödemek için çaba gösteriyoruz. Geçmiş dönemlerde işçilerimiz oldukça mağdur edilmiş" şeklinde konuştu.

Başkan Gülüm, Dadaşköy Belediyesi olarak toplu taşıma hizmetlerine de 2 yıldır zam yapmayarak halka büyük bir kolaylık sağladıklarını anlattı ve "Otobüslerimiz ilköğretim öğrencilerimizi ücretsiz olarak taşıyorlar. Bunun yanı sıra 2 yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapmadık. Halen tam abonman 50 Yenikuruş, öğrenciler ise 300 Yenikuruş üzerinden taşınmaktadır. İmkanlarımızı zorlayarak bunu önümüzdeki aylarda da devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 15:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?