9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kamyoncular denetim istiyor

Erzurum Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Abidin Evliyaoğlu, kamyonların standart ölçü olan 18-20 ton yük alabileceklerini belirterek, fazla tonajda yük taşıyan kamyonların canlı bombadan farksız olduğunu söyledi.

Kamyoncular olarak aşırı tonaj aldıkları için hem yollara hem de kamyonlarına büyük zarar verdiklerini söyleyen Evliyaoğlu, denetimlerin artırılmasını istedi. Kamyoncular olarak belirlenen standartlarda nakliye yapmak istediklerini ancak tonaj denetimlerinin yetersiz olduğunu savunan Evliyaoğlu, "20 ton nakliye ile 40 ton nakliye aynı fiyat üzerinden yapılıyor. Özellikle büyük şirketlerin bu konudaki tutumu bizleri zor durumda bırakıyor. Bizler aşırı tonajlı nakliyelerde hem yollarda insanların can güvenliğini tehdit ediyor hem de araçlarımıza, yollara ciddi zarar veriyoruz. Bu adeta canlı bomba gibi. Emniyet yetkililerimizden tonaj denetimlerini artırarak sürekli hale getirmelerini istiyoruz" dedi.

Aşırı tonajda nakliye yapan kamyonların frenlerinin tutmayacağını, lastiklerinin çok çabuk yıpranacağını da hatırlatan Evliyaoğlu, bir süre önce uygulanan K belgesiyle ilgili denetimlerin de sürekli yapılmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 13:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?