6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kar ve buz çilesi başladı

Erzurum'da yoğun kar yağışı sebebiyle Karaçoban İlçesi'nde okullar bir gün tatil edilirken, 543 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışına sevinen işsiz gençler ise 10 YTL'ye baca temizliği yapıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 2 gündür aralıklı yağan kar Erzurum'da da etkili oldu. Kar, köy yolarını ulaşıma kapatırken, vatandaşları da olumsuz yönde etkiliyor. Kar sebebiyle Karaçoban İlçesi'nde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Karın olumsuzluklarına sevinenler ise bir bacayı 10 YTL'ye temizleyen işsiz gençler oldu. Maksutefendi Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinden itibaren baca temizliğine başlayan gençler bu şekilde günde yaklaşık 100 YTL kazanç elde ettiklerini ifade etti. Karda yiyecek bulmaktan sıkıntı çeken kazlar da ilginç görüntü oluştururken, soğuk nedeniyle bazı çeşmelerin önleri buz tuttu.

Erzurum İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü mıntıkasında Karayazı-Göksu, Karayazı-Elmalıdere, Gaziler-Yeniköy, Tekman -Gökoğlan, Akçay-Cumaçay mevkilerindeki 144 kilometrelik yol , Köy Hizmetleri sorumluluk bölgesinde ise 543 köyün 3 bin 58 kilometre yolun kapalı olduğu, enerji nakil hatlarındaki arazılar sebebiyle 27 köy ve 8 mezraya elektrik, 30 köyün de telefonlarının kesik olduğu bildirildi. Şehir merkezinde kar kalınlığının13, Palandöken'de ise 80 santimetre olarak ölçüldüğü belirtildi. Ayrıca kar sebebiyle yolda kalan 80 araçtaki 243 yolcunun, köy yolu kapalı olması sonucu 23 kanamalı hastanın kar üstü aracı snow track ile kurtarıldığı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 14:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?