8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Karda zorlu hayat

Karlı yolları aşarak kilometrelerce yol yürüyen sağlık görevlileri, köylüleri sağlık taramasından geçiriyor.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı mobil sağlık ekibi personeli, köylere sağlık hizmeti götürebilmek için karla kaplı yollarda kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Yolların açık olduğu yere kadar araçla, daha sonra yaya intikal eden doktor, hemşire, ebe ve sağlık görevlisinden oluşan ekipler, karlı yollarda zor anlar yaşıyor. Köye ulaştıklarında da köylüleri tek tek sağlık taramasından geçiren sağlık görevlileri, köylülerin dualarını alıyor.

Merkeze bağlı Arıbahçe Köyü'ne ulaşan ekip burada öğrenci ve vatandaşları muayene etti. Sağlık görevlilerine kendisini muayene ettikleri için teşekkür eden köy sakini Nimet Adıgüzel, "Kışın kar engeli var. Şehre gitmemiz güç oluyor. Hastalandığımızda bugün, yarın geçer diye doktora gitmiyoruz. Genelde küçük çocuklarımız hasta oluyor. Mobil ekip güzel. Böyle köyümüzde muayene olmak bizim için rahatlık. Allah bunlardan razı olsun" dedi.
Köyün küçük çocukları ise, sağlık görevlilerinin iğne yapacaklarını düşünerek kaçarlarken, "İğne yok" haberini alınca rahatladı.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 14:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?