8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Özelleştirme protesto edildi

Şeker-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde, özelleştirmeye tepki gösterildi. 

Erzurum'da bugün İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Fatih Tekin, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli ve sendika üyeleri katıldı. 

Mitingde konuşan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bugünün ciddi tavrın ortaya konduğu bir gün olduğunu belirterek, "Bizler Türkiye Kamu-Sen üyeleri olarak şeker fabrikaları bu milletin malıdır deyip, bu millet adına buraya geldik" dedi. Emeği satmaya kalkandan hesap soracaklarını ifade eden Akyıldız, "Ey siyasi irade unutma bu ülkede en geç 450 gün sonra seçim var. En geç 450 gün sonra hesap vereceksiniz. O hesabı sormanın gününü bekler olduk. Çünkü siz bize çok şey yaptınız. Eziyet ettiniz, hakkımızı gasp ettiniz. Sadece emeğimizin hakkını değil milletimizin özündeki hakkı gasbettiniz" diye konuştu.
Akyıldız, dün teröristler tarafından 4 askerin daha şehit edildiğini belirterek, "Teröristin adını dahi söyleyemeyenlere, hainlere buradan cevap vermeye geldik. Bizler bu devletin bu toprakların sahibiyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ne bir karış toprağımızı ne de bir fabrikamızın direğini vermeye razı değiliz" şeklinde konuştu. 

Şeker-İş Genel Sekreteri Fatih Tekin ise, Başkanlar Kurulu'nda aldıkları karar doğrultusunda seslerinin duyulmaması durumunda 28 ilden Ankara'ya yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi. Türkiye'nin üzerinde oyun oynandığını ifade eden Tekin, "Üzerimizde oyunlar oynanmakta. Pancar ve tütün üretimi durdurularak Türkiye bir pazar haline getirilmeye çalışılıyor. Et Balık Kurumları'nın satışında yaşanan bir hatanın benzeri tekrarlansın istemiyoruz. Sesimizin duyulmaması durumunda Ankara'ya yürüyeceğiz. 'Babalar gibi satarız' diyenlerin kapısında oturacağız" açıklamasında bulundu. 

ETSO Başkanı Muammer Cindilli de, kendisinin bir işadamı olduğunu vurgulayarak, dünyanın birçok ülkesini dolaştığını ve gittiği her ülkede kamunun sosyal sorumluluk mantığıyla hareket ettiğini gördüğünü ifade etti. Özelleştirme adı altında kamunun küçülmesinin doğudan batıya olan göçü artıracağını anlatan Cindilli, "Ben bir işadamıyım. Erzurumlu'yum. Bölgemizin ekonomik hayatına fayda sağlayacak her türlü icraatın yanındayım. Ancak yetkililer şeker fabrikalarının özelleştirilmesi yerine kaçakçılığı önlemelidir" dedi. 

Şeker-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin ise, hükümetin yatırımı teşvik edici çalışmalar yaparken, hazırda bulunan yatırımları birilerine peşkeş çekmesine anlam veremediklerini kaydetti. 

Miting, katılımcılar tarafından halaylar çekilmesinin ardından sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 17:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail dumlu IP: 78.187.175.xxx Tarih : 24.12.2009 14:27:47

nereden nereye.bu mitingin yapıldığı gün etso yönetimi ve  ozamanki başkan cindilli emekçilere üretici köylülere destek için kürsüdeydiler. bugünkü etso başkanı yücelik ise şeker fabrikasının biran önce satılması için kampanya yapıyor.helal lokma ile haramzadeliğin farkı nasıl da ortaya çıkıyor.devletin malı deniz diyenlerii görseler bunlar maymundan değil domuzdan gelme derlerdi mutlaka