8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Palandöken'de doyasıya eğlence

Erzurum Palandöken'deki yeni yıl kutlamaları ilginç görüntülere sahne oldu. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kutlamalar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Erzurum Valiliği'nce dar gelirli ailelerin öğrenci çocuklarına kışlık kaban dağıtıldı. Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in katıldığı törende, Kazım Yurdalan İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim gören yaklaşık 150 öğrenciye kaban dağıtımı yapıldı.

Erzurum Valiliği tarafından yuvada barınan kimsesiz çocuklar için de özel eğlence programı düzenlendi. Palandöken'de bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Kar Tanesi tesislerinde düzenlenen özel eğlence programında, önce protokolle birlikte akşam yemeği yiyen yuva çocukları daha sonra doyasıya eğlendi. Piste çıkan onlarca çocuk yerli ve yabancı müzik eşliğinde yeni yıla dans ederek girdi. Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, yuva çocukları için yapılan eğlence programına tüm protokolün katıldığını belirterek, "Onlar bizim çocuklarımız. Böylesi bir günde onları unutmak istemedik. Yılbaşına eğlenerek girmek onların da hakkı" dedi.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde tatillerini geçiren Rus turistler ise yeni yıla Türkiye'den bir saat önce girdi. Palandöken'deki kutlamalarda Rus turistler, Rus şarkıcı, balet ve balerinlerin gösterisinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya televizyonunda yayınlanan yeni yıl mesajını dinledi. Putin, mesajında yeni yılın Rus halkına ve tüm dünyaya barış, sevgi ve mutluluk getirmesini diledi. Rus turistler, Putin'in mesajının ardından hep birlikte kadeh tokuşturarak yeni yıla ülkelerinin saatiyle girdi. Kutlamada turistler gönüllerince eğlenirken, Noel baba kıyafetli bir animatör de dans etti.

Yılbaşını kutlamak için Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Palan Otel'i seçen yerli ve yabancı bazı turistler, düzenlenen meşaleli kayak ve havai fişek gösterileriyle eğlendi. Sıfırın altında 30 derece soğuğa aldırmadan yeni yıla eğlenerek giren yerli ve yabancı turistler, gece saat 24.00'te yapılan kayak ve havai fişek gösterileriyle coştu. Kar üzerinde halay çeken tatilciler, saatlerce dans ederek çılgınca eğlendi. Bazı turistler gecenin ilerleyen saatlerine rağmen buz pateni sahasına inerek kaymayı tercih ederken, bazı turistler de buz pateni sahasının hemen yanındaki havuzda yüzmeyi yeğledi.

KAR ÜZERİNDE DANSÖZ OYNATTILAR
Sıfırın altında 30 derecede kar üzerinde dansöz oynatan Erzurumlular ve turistler yeni yıla ateş etrafında çılgınca dans ederek girdi. Yılbaşı tatilini kayak merkezinde geçiren Rus, Ukraynalı ve Hollandalı turistler, Palan Otel'de düzenlenen yılbaşı eğlencesi programında kar üzerinde, ateş etrafında dansöz oynatarak çılgınca eğlendi. Havai fişek gösterisi altında birbirlerine sarılarak dans eden yerli ve yabancı turistler ilginç görüntüler oluşturdu. Karda ilk defa dans ettiğini söyleyen dansöz Didem Işık, kar üzerinde çok üşüdüğünü ifade ederek, "Hayatımda ilk defa kar üzerinde dans ettim. Çok keyif aldım. Şu an ayaklarım çok üşüdüğü için hiçbir şey hissetmiyorum, adeta donmuş gibi" diye konuştu.

Dedeman Oteli'nde sahneye çıkan dansöz Didem Işık gösterisine koltuk üzerinde başladı. Ardından piste çıkıp, masalar arasında dolaşan Dansöz Işık, yabancı konuklara da eşlik etti. Rus turistlerin çocuklarının da izlediği gösteri sırasında dansöz, bir ara turist bir çocuğu kucağına alarak oyununa devam etti. Masadan aldığı içki dolu kadehi dökmeden bir figür sergileyen Işık, turist bir bayanla da koltuk üzerinde gösteri yaptı. Dansöz Didem Işık, turistin göbeğine para yapıştırdı.

Palan, Polat Renaissance ve Dedeman otellerde düzenlenen eğlence yılbaşı programlarında çoğunluğu Rus ve Ukraynalı turistler yeni yıla çılgınca eğlenerek girdi. Masa üstünde dansöz oynatıp su gibi içki tüketen turistler, gecenin ilerleyen saatlerinde kayak merkezinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisini izledi. Dansöze eşlik eden Rus bayanlar profesyonel dansözleri aratmadı. Birbirlerine sarılarak çılgınca öpüşen Rus ve Ukraynalı turistler sabahın ilk ışıklarına kadar doyasıya eğlenerek 2006 yılını karşıladı.

Yeni yıla Erzurum Palandöken Kayak Tesisleri'nde alkol alarak giren Rus turistler ise alkolün etkisiyle birbirine saldırmak istedi. Rus turistler Palandöken Kayak Tesisleri'ndeki yeni yıl kutlamalarında alkol alınca sarhoş olup birbirlerine saldırma girişiminde bulundular.
Palandöken Polat Renaissance Oteli'nde düzenlenen yılbaşı programında da Rus turistler davul eşliğinde oynadı. Bebekler ise salondaki yüksek müziğin gürültüsünde uyumak zorunda kaldı.

Aşırı alkol tüketen turistler gecenin ilerleyen saatlerinde ise kendilerinden geçerek, taşkınlık çıkardı. Alkolün etkisiyle önce kendi vatandaşlarına daha sonra da otel güvenlikçilerine sataşan bazı turistler ile güvenlik görevlileri arasında itiş kakış yaşandı. Bu sırada görüntü çekilmesini istemeyen bir Rus kadın ise kameramanlara saldırı girişiminde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2006 Pazar 12:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?