7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ramazan eğlencesine yoğun ilgi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Palandöken Belediyesi'nce düzenlenen ramazan eğlencesi büyük ilgi gördü.

Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu'nun rol aldığı ortaoyunu Palandöken Belediyesi'nin öncülüğünde ramazan ayı boyunca devam edecek. Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, programın gala gecesinde yaptığı konuşmada, Belediyelerin kültürel etkinliklere de gerekli ağırlığı vermelerinin şart olduğuna dikkat çekti
Erzurum'un bir kültür şehri olduğunun altını çizen Birdal, "Ramazan Erzurum'da bir başka güzel. Erzurum, ramazan ayını caddesiyle, sokağıyla, insanıyla bir bütün olarak hissederek yaşadı" dedi.

Rutin hizmetler yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de gerekli ağırlığı vereceklerini vurgulayan Birdal, şunları söyledi:

"Görev süremiz içerisinde belediyeler olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Bu etkinlikler sadece ramazan ayına yönelik olmayacak. Sonra da sosyal ve kültürel etkinliklerimiz sürecek. Erzurum ülkenin kilidi konumundadır. Kültürel açıdan da Erzurum ülkeye öncülük etmektedir. Erzurum halk kültürünün beşiğidir. Halk müziğinin de kaynağı Erzurum'dur. Amacımız bir Şanlıurfa gibi, Bir Gaziantep gibi Erzurum'da da 'sıra geceleri' benzeri etkinlikleri başlatmak olacaktır. Bu şehir geleneklerine, göreneklerine, vatanına, bayrağına, dinine sımsıkı sarılmış bir şehirdir. Devletini seven bu kentin kültürüne hizmet etmeyi de bir üstün görev olarak algılıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 14:16:39
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 14:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?