7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Selden sonra yardım gerginliği

Erzurum'da bugün yaşanan afet sonrasında selden en fazla zarar gören Maksutefendi Mahallesi'nde yardım dağıtımı sırasında, gergin anlar yaşandı. Yardım yapılacak haberini duyan mahalle sakinleri, saatler öncesinde yapılacak yardımı beklemeye başlarken, yardımın bir ekmek ve bir de meyve suyu olduğunu görünce yetkilere tepki göstererek, yardımı almadan geri döndü.

Erzurum Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Emniyet Müdürü Tahsin Demir, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Yenişehir Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal ve Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Maksutefendi Mahallesi'ne gece gelerek, afetzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra bir kıraathanede toplanan mahalle sakinlerine bir açıklama yapan Vali Vekili Yurdakul, yaşanan afette iki can kaybının olmasının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, maddi zararların karşılanacağını söyledi. Yetkililerin kendilerine yardım yapılacağını söylemeleri üzerine afetzedeler yardım arabasının gelmesini bekledi. Bir süre sonra gelen arabadan bir ekmek bir de meyve suyu yardımı yapıldığını gören mahalle sakinleri, yapılan yardıma tepki gösterdi.

Evlerinin yıkıldığını, su bastığını ileri süren bazı vatandaşlar, "Evimiz yıkılmış, siz bir ekmek mi yardım ediyorsunuz. Yaptığınız yardımı almıyoruz. Ayıptır. Böyle olmaz." şeklinde konuşarak, yardım almak isteyenleri de engellemeye çalıştı. Gerilimin yaşandığı yardım dağıtımında vatandaşların tepkisini dinleyen yetkililer, "Bu sadece bugünlük karın doyurmak için. Yardımlarımız her zaman yapılacak" diye vatandaşları teskin etmeye çalıştı. Dağıtımda bazı vatandaşlar yardımı alırken, büyük bir çoğunluk da yardımları almadan geri döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 06:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?