8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Serbest bölgeye yer aranıyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, serbest bölgeye yeni bir yer tahsisi için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü ifade ederek, "Serbest bölge için en kısa süre içerisinde yer tahsisi yapılacak" dedi.

23 Temmuz Doğu Fuarı olarak kullanılırken, 1995 yılında Doğu Anadolu Serbest Bölgesi'ne devredilen alan, Başkan Küçükler'in girişimleriyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti. Bölgenin yeniden fuar ve mesire alanına dönüştürülmesi yolunda proje hazırlığının tamamlandığını anlatan Başkan Küçükler, serbest bölgenin önemini artırıcı bir yerin en kısa süre içerisinde tahsis edileceğini vurguladı.

Başkan Küçükler, geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin yasal düzenlemelerin uygulanmadığı ve ticari faaliyetler için daha geniş muafiyet ve teşviklerin tanındığı, ülkenin diğer kısımlarından fiziki olarak ayrılan ve ticari, endüstriyel ve hizmet faaliyetlerinin yapıldığı yerler olarak tanımlanan serbest bölgeyi ihmal etmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Hayvanat bahçesinden buz paten pistine, dinlenme yerlerinden oyun alanlarına kadar pek çok aktiviteyi kapsayan serbest bölgedeki piknik alanı için yaklaşık 10 trilyon lira harcanacağını yineleyen Başkan Küçükler, bu alanın şehrin vizyonunu değiştireceğini vurguladı. Başkan Küçükler, "Biz bunları yaparken, serbest bölgeyi ihmal etmemiz söz konusu olamaz. Serbest bölge vizyonuna uygun yeniden düzenlenme yapılması yolunda Büyükşehir Belediye olarak gayret içerisinde olacağız. Biz, Erzurum'un kalkınması yolunda yapılacak çalışmalarda en ön saflarda yer aldık, bundan böyle de alacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 17:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?