6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sivil havaalanı hizmete girdi

Erzurum Sivil Havaalanı Terminali bugün hizmete açıldı. Yılda 2.5 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip, Doğu'nun en büyük, Türkiye'nin 5. büyük havaalanı olan Erzurum Sivil Havaalanı'na ilk uçak indi.

Erzurum'da 40 yıldır NATO Havaalanı'nı kullanan yolcular ve uçak şirketleri, ilk defa sivil havaalanına inmenin heyecanını yaşadı. Daha önce 3 dönümlük bir terminal binasında hizmet veren Askeri Havaalanı, bundan böyle 13 dönüm üzerine kurulu sivil, modern binada hizmet verecek.

İstanbul'dan gelen THY Erzurum uçağı saat 11.40'ta sivil havaalanına iniş yaptı. Dış hatlar ve iç hatlar şeklinde düzenlenen havaalanı toplam 13 dönümlük araziyi kaplıyor. 7 uçak parkının yapılabileceği sivil havaalanının 2006 yılı içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışının yapılacağı bildirildi.

Erzurum Sivil Havaalanı'na inmenin heyecanını yaşayan yolcular, terminal binasına hayran kaldı. Bölge için son derece önemli olan sivil havaalanı ve terminal binasının özellikle kış turizmi kapsamında Erzurum'a gelecek yabancı misafirler için büyük bir avantaj olacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 15:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?