7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şoförlere AB düzenlemesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce, ilde görev yapan toplu taşıma araçlarının sürücülerine, Avrupa Birliği'ne (AB) uyum süreci çerçevesinde, yolculara yaklaşım tarzı konusunda eğitim semineri verildi.

Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Daire Başkanı Durak Bulut ve Emniyet Müdürü Tahsin Demir, İtfaiye Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda, ilde özel halk otobüslerinde görevli sürücülere uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde olan bir ülke olduğunu hatırlatan Daire Başkanı Durak Bulut, Erzurum'da geçtiğimiz yıl sürücülere yönelik bir eğitim çalışması yapıldığını, ancak istenilen seviyeye gelinmediğini vurguladı.

Bulut, "Şoförlerimize, AB'ye girmenin konuşulduğu Türkiye'de yolculara artık 'abla', 'bacı', 'gardaş', 'dayı' ve 'emmi' gibi yerel kelimeleri kullanmamaları gerektiğini söyledik. Bunda kısmen bir başarı sağladık. Ancak yeterli düzeyde değil. Şoförlerimiz, yolculara karşı özellikle hitap şekillerinde kibar olmalıdır. Yolcularımıza artık 'beyefendi' ve 'hanımefendi' gibi hitaplarda bulunulmalıdır" dedi.

CEZA CETVELİ UYGULAMASI GETİRİLECEK
Bulut ayrıca, ilde toplu ulaşım araçları sürücüleri hakkında özellikle durak harici yolcu indirip bindirme, süratli kullanma ve araç içerisinde sigara içme gibi konularda sık sık şikayetler alındığını söyledi. Bu sıkıntıların önüne geçmek amacıyla bugünden itibaren "Sürücü Ceza Cetveli" uygulamasının başladığını belirten Bulut, şöyle devam etti:

"Toplu ulaşım araçlarımızın sürücülerinin kurallara uymadıkları yönünde sık sık şikayetler almaktayız. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu doğrultuda bugünden itibaren yeni bir uyulama başlattık. Sürücü Ceza Cetveli uygulaması. Buna göre 1 ay içerisinde 5 defa uyarı cezası alan şoförümüz bir sonraki ay özel halk otobüslerinde şoför olarak çalışamayacak. Kurallara uymamaya devam edilmesi durumunda ise araç sürücülüğünden süresiz olarak men edilecek.''

Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Tahsin Demir ise minibüs, özel halk otobüsü ve okul servislerinin kurallara uymadığı yönünde şikayetler alındığını ve gerekli ceza işlemlerinin uygulandığını söyledi. Müdür Demir, ceza uygulamasının kesin çözüm olmadığını belirterek, "Asıl önemli olan sürücülerimizin duyarlı davranmalarıdır.

Ne kadar ceza keserseniz kesin trafik kurallarına uyma bilinci yerleşmemişse istenilen başarıyı sağlayamazsınız. Sürücülerimizi belirlenen kurallara uymaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Eğitim seminerine çok sayıda sürücü ve muavin katıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 22:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?