8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şüpheli hayvan ölümleri!

Erzurum'da kuş gribinin ardından Tekman'a bağlı Çakaluk Mezrası'nda büyükbaş hayvanların aniden şüpheli biçimde ölmeleri endişeye yol açtı.

Bir ahırdaki iki boğanın bir gecede aniden ölümü ve dört büyükbaş hayvanın da aynı hastalık belirtileri üzerine kesilmesi ve yenilmek istenmesi, köylülerin sağlıklarını nasıl tehlikeye attıklarını ortaya koyuyor.

Hayvanlarda aniden hastalık görüldüğünü ve dün sabah kalktıklarında iki boğanın öldüğünü, dört büyükbaş hayvanın da ölmek üzere olduğunu gördüklerini belirten hayvan sahibi Sıddık Turan, "Hayvanlara ne olduğunu bilmiyoruz. Hastalık belirtisi olarak titreme başladı, daha sonra da yemeden, içmeden kesildiler. Bitkin hale düştüler. Sabah kalktığımızda ikisi ölmüştü. Dört büyükbaş da ölmek üzeriydi. Biz de kestik" dedi.

Kestikleri hayvanları evin avlusuna yayan ailenin "Hastalıklı olmasına rağmen bu etleri yiyoruz ve hepsini de yiyeceğiz" demeleri ise tehlikenin boyutuna dikkat çekiyor. Etlerden bir şey olmayacağını savunan aile, yine de her ihtimale karşı bir poşete ayırdıkları numunelik hayvan parçalarını incelenmesi için Erzurum'a göndermek istiyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 12:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?