9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ulaştırma Bakanı Erzurum'da

Erzurum'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, valiliği ziyareti sırasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle makama oturan minik Vali Merve Gonca Karaca'dan brifing aldı.

Valilik binasına gelişinde yetkililer ve minik Vali Merve Gonca Karaca tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, makamda brifing aldı.

Minik Vali Merve Gonca Karaca, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a haberleşme, ulaşım ve bakanlığıyla ilgili alanlarda yaptığı çalışmalar sebebiyle teşekkür etti.

Merve Gonca Karaca, Bakan Yıldırım'dan Türk Telekom tarafından Erzurum'a yaptırılacak ilköğretim okulunun programdan çıkarıldığını belirterek, okulun yapımı için destek istedi.

Demiryolları'nın modernizasyonuyla ilgili çalışmalar yapılmasını, okulların ADSL ağına bağlanmasını talep etti.

Bakan Yıldırım ise hükümetin 3 yıldır demiryollarıyla ilgili önemli projeler üzerinde çalıştığını ifade ederek, İstanbul-Ankara-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hattının yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, minik Vali Gonca Karaca'ya bir hediye verdi. Vali Celalettin Güvenç ise Bakan Yıldırım'a Oltu taşından bir tespih hediye etti.

Tespihi eline alan Bakan Yıldırım, dün akşam oynanan ve Galatasaray'ın 4-0 yenilgisiyle sonuçlanan maçı
hatırlatarak "Artık ümidimiz Beşiktaş'a kaldı" esprisini yaptı. Bakanın bu sözlerine Fenerbahçe taraftarı Vali Celalettin Güvenç ise gülümsedi.

Bakan Yıldırım, daha sonra Havuzbaşı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine katıldı. 9. Kolordu Bandosu'nun çocuklar tarafından yönetildiği tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi. Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra Hastaneler Caddesi'nde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2006 Pazar 21:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?